Antena 3 CNN Be EU Decizii adoptate de Parlamentul European: legea AI, încărcătorul comun sau egalitatea salarială

Decizii adoptate de Parlamentul European: legea AI, încărcătorul comun sau egalitatea salarială

Legea privind inteligenţa artificială, încărcătorul comun sau măsurile privind transparenţa şi egalitatea salarială - sunt doar câteva dintre deciziile adoptate de Parlamentul European în acest an.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2024   •   14:22

Parlamentul European a adoptat legea privind inteligenţa artificială prin care se urmăreşte garantarea siguranţei şi compatibilităţii instrumentelor AI cu drepturile fundamentale, susţinându-se totodată inovaţia în acest sector.

Reglementarea stabileşte obligaţii pentru inteligenţa artificială în funcţie de riscurile şi impactul său potenţial.

Eurodeputaţii au stabilit că vom avea un încărcător comun. Parlamentul a adoptat o serie de măsuri pentru a reduce deşeurile şi a promova un model de economie circulară în care materiile prime şi produsele sunt refolosite şi reciclate. Acest model include transformarea conectorului USB tip-C în standardul comun de încărcare pentru dispozitivele electronice mici până la finalul lui 2024.

Între timp, a apărut şi dreptul de a repara. Parlamentul a adoptat şi noi reguli UE privind dreptul de a repara, care încurajează un consum mai durabil, făcând mai uşor de reparat bunurile defecte, reducând deşeurile şi susţinând sectorul reparaţiilor.

În acest mandat, europarlamentarii au vorbit şi despre salarii egale. Companiile din Uniunea Europeană sunt acum obligate să dezvăluie informaţii care permit angajaţilor să compare salariile şi să expună astfel diferenţele de remunerare între femei şi bărbaţi, conform legislaţiei aprobate de Parlament.

×
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close