Antena 3 CNN Be EU Cum puteți urmări activitatea și voturile eurodeputaților

Cum puteți urmări activitatea și voturile eurodeputaților

cum puteti urmari activitatea si voturile eurodeputatilor
Cum puteți urmări activitatea și voturile eurodeputaților
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2024   •   10:23

Luna trecută au avut loc alegeri în toate țările membre ale Uniunii Europene. 732 de eurodeputați au fost aleși pentru a-și reprezenta națiunile în Parlamentul European, dintre aceștia, 32 din România.

Consultați pagina europarlamentarilor pentru a căuta deputați după nume, țară sau grup politic.

Fiecare deputat are o pagină proprie care detaliază toate activitățile sale în Parlament, precum și informațiile de contact și conturile de socializare.

Pe pagina individuală a fiecărui deputat în Parlamentul European, puteți vedea modul în care aceștia ajută la elaborarea politicilor UE prin contribuții la dezbaterile în plen, rapoarte și alte informații în secțiunea „Principalele activități parlamentare”.

Detalii despre principalele domenii de activitate ale fiecărui eurodeputat sunt disponibile în secțiunile „Membru” și „Membru supleant”, unde sunt enumerate comisiile din care fac parte. Comisiile parlamentare sunt responsabile de elaborarea pozițiilor Parlamentului cu privire la chestiuni specifice care intră în domeniul lor de competență.

Pagina deputaților europeni vă oferă chiar mai multe opțiuni: puteți filtra căutarea în funcție de grupul sau de organul politic, puteți vizualiza lista completă a deputaților europeni, puteți afla informații despre normele de etică și transparență din Parlament și puteți utiliza o varietate de alte servicii de căutare și informare.

Cum puteți consulta rezultatele voturilor și informații despre cum au votat eurodeputații

  • Vizitați site-ul sesiunilor plenare, căutați secțiunea „Voturi”, apoi „Rezultatele voturilor” și selectați sesiunea plenară corespunzătoare. Pentru ședințele plenare mai vechi, puteți utiliza calendarul din dreapta jos a paginii.
  • Sub data votului, selectați „Rezultatele voturilor”.
  • În lista care apare, găsiți titlul votului care vă interesează și selectați-l.
  • În tabelul care apare, faceți clic pe numărul de voturi, în partea dreaptă. Acest număr va fi evidențiat și va putea fi accesat numai pentru voturile prin apel nominal; în caz contrar, s-ar putea să vedeți doar un + pentru propunerile adoptate sau un - pentru cele respinse.
  • După selectarea numărului de voturi, va apărea o nouă pagină care prezintă numele și grupurile de deputați, structurate în funcție de modul în care au votat.

×
Subiecte în articol: be EU eurodeputaţi
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close