Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană reduce prezența contaminanților cancerigeni în produsele alimentare

Comisia Europeană reduce prezența contaminanților cancerigeni în produsele alimentare

Sabina Iosub
<1 minut de citit Publicat la 23:18 01 Sep 2021 Modificat la 23:18 01 Sep 2021
Comisia Europeana Steaguri UE
Sursa foto: Getty Images

Aceste măsuri au scopul de a reduce și mai mult prezența contaminanților cancerigeni în alimente și de a face alimentele sănătoase mai accesibile.

Nivelurile maxime de cadmiu, un contaminant cancerigen din mediu, pe care ar putea să îl conțină alimente precum fructele, legumele, cerealele și semințele oleaginoase, vor fi reduse. 

În plus, se vor reduce nivelurile maxime de plumb din numeroase produse alimentare, inclusiv alimentele destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică.

De asemenea, vor fi stabilite noi niveluri maxime de plumb pentru mai multe produse alimentare, cum ar fi ciupercile sălbatice, mirodeniile și sarea. 

Măsurile se aplică de la 30 august în ceea ce privește nivelul maxim de plumb, respectiv de la 31 august în ceea ce privește cadmiul.

 

×
Etichete: Comisia Europeana
x close