O parte dintre aceştia vor fi plantaţi în orașele europene și pe câmpurile agricole.
În plus, vor fi acordate scheme de plăți actualilor proprietari de păduri, în vreme ce monitorizează pădurile existente, care reprezintă aproape 40% din continent.
Cum va avea loc această împădurire masivă a explicat comisarul european pentru Mediu, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.
"Iniţiativa noastă de a planta trei miliarde de copaci merge înainte şi, în mai, vom crea o aplicaţie şi un site, deci un calculator oficial al numărului de copaci şi sper că, atunci când europenii vor începe să se implice, oraşele, municipalităţile, companiile, şcolile, vom putea chiar să depăşim numărul de trei miliarde de copaci.
Ceea ce e cel mai important este să educăm oamenii, pentru că eu văd susţinere pentru program, dar, pe de altă parte, este foarte important să ştim ce fel de copaci e bine să plantăm, pentru ca ei să fie rezistenţi la viitoarele şocuri.
E bine să ştim că ei vor rezista în cazul unor secete şi aşa mai departe. Deci acesta este un aspect foarte important, mă bucur că mergem înainte şi că europenii susţin proiectul.
În ceea ce priveşte tăierile ilegale, desigur, este cea mai rea practică din câte pot exista în UE.
Cred că avem cazuri în unele state membre în care trebuie să înăsprim legile, şi nu mă refer aici numai la pădurari, ci şi la procurori, judecători, la poliţie, pentru că vreau să ne asigurăm că aşa ce va nu se mai întâmpla", a declarat Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu.