Antena 3 CNN Be EU Cetățenii din Uniunea Europeană vor putea beneficia de un sistem electronic în care vor fi introdusele datele medicale ale acestora

Cetățenii din Uniunea Europeană vor putea beneficia de un sistem electronic în care vor fi introdusele datele medicale ale acestora

New Project (31)
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2024   •   15:12

Deputatul european Petar Vitanov din Bulgaria a vorbit pentru Antena 3 CNN, despre noul sistem electronic al Uniunii Europene în care vor fi introduse datele medicale ale cetățenilor.

„Acum câteva săptămâni, am reușit să finalizăm un act legislativ, așa-numitul European Health Data Space, sistemul european de date medicale, care va facilitate, de exemplu asistența medicală transfrontalieră și va promova cercetarea și inovația.

Acest spațiu de date va avea posibilitatea de a avea controlul asupra propriilor date de sănătate în format electronic. Fiecare medic poate avea acces la dosarul medical. Va fi mai ieftin și toate acestea promovează cercetarea, deoarece datele de sănătate ar putea fi folosite pentru cercetare și pentru inovații, în special pentru persoanele cu boli rare.

Aceste lucruri vor intra în vigoare în 7-8 ani, dar pentru utilizarea primară totul va fi mai rapid", a spus Petar Vitanov.

×
Subiecte în articol: be EU Parlamentul European
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close