Antena 3 CNN Be EU Cele mai importante probleme rezolvate de Parlamentul European în ultimii ani

Cele mai importante probleme rezolvate de Parlamentul European în ultimii ani

Cele mai importante probleme rezolvate de Parlamentul European, în ultimii ani, au fost prezentate de Sabina Iosub, în cadrul rubricii Be EU Info de la Antena 3 CNN.

parlamentul european bruxelles
Cele mai importante probleme rezolvate de Parlamentul European, în ultimii ani Sursa foto: Antena 3 CNN
de Sabina Iosub    |    16 Mai 2024   •   09:45

Redresarea economică, sprijinul acordat pentru Ucraina sau reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră sunt doar câteva dintre cele mai importante probleme rezolvate în ultimul mandat al Parlamentului European.

Redresarea economică

Europarlamentarii au aprobat regulile prin care s-a înființat Mecanismul de redresare și reziliență, planul de redresare post-Covid în valoare de 750 miliarde de EUR. 

Acesta oferă susținere pe scară largă țărilor UE pentru investițiile și reformele necesare atenuării consecințelor socio-economice ale pandemiei și pregătirii economiilor UE pentru un viitor digital și durabil.

Sprijinul pentru Ucraina

Acest ajutor a inclus negocierea de către europarlamentari a bugetului UE pe termen lung pentru a asigura mai multă finanțare pentru Ucraina.

Facilitatea pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro, este compusă din împrumuturi (33 miliarde EUR) și granturi (17 miliarde EUR) până la sfârșitul lui 2027.

Schimbările climatice

Parlamentul a adoptat Legea europeană a climei, care stabilește o țintă de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 și impune prin lege reducerea emisiilor nete din UE până la zero până în 2050.

Ulterior, eurodeputații au aprobat numeroase propuneri care urmăresc să se asigure că UE își poate atinge obiectivele climatice.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European be EU
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close