Antena 3 CNN Be EU Ce vrea să obţină Gabriela Firea după primul mandat de europarlamentar

Ce vrea să obţină Gabriela Firea după primul mandat de europarlamentar

gabriela firea antena 3 cnn
Firea vrea să introducă cardul tineretului şi în România. Sursa foto: Antena 3 CNN
03 Aug 2024   •   12:09

Europarlamentarul Gabriela Firea a spus sâmbătă, la Antena 3 CNN, că ar trebui ca toţi din comisia CULT din PE să ceară 10% din bugetele naţionale educaţie şi a precizat ce vrea să facă pentru România.

„Ce-mi doresc de la comisia CULT (Comisia pentru cultură și educație, CULT, din Parlamentul European) este că ar trebui să milităm toţi, ca 10% din bugetele naţionale să fie pentru educaţie. Zâmbim cu toţii când auzim, dar trebuie.

Sunt state care investesc mai mult decât noi în domeniul Educaţiei”, a spus europarlamentarul Gabriela Firea, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Întrebată ce vrea să obţină după mandatul de europarlamentar, Firea a vorbit despre mai multe deziderate.

„Mai multe drepturi pentru femeile din România, condiţii mai bune de viaţă pentru familiile numeroase, dar şi pentu cele cu mai puţini copii, tinerii să aibă o nouă speranţă şi o nouă şansă de a se angaja pe joburi bine plătite şi cu număr corect de ore la serviciu.

Ca ministru al Familiei (portofoliu pe care l-a deţinut în perioada 2021-2023), am demarat procedurile pentru cardul tineretului şi a fost foarte greu.

El se aplică în toată Europa şi sper că vom reuşi să aducem cardul tineretului şi în România, pentru că e un proiect pentru care merită să luptăm, sunt beneficii de care trebuie sa aibă parte şi tinerii din România, nu doar ceilalţi europeni”, a încheiat Firea.

×
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close