Antena 3 CNN Be EU Cașcavalul de Săveni devine produs cu indicație geografică protejată în UE

Cașcavalul de Săveni devine produs cu indicație geografică protejată în UE

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 17:26 22 Apr 2021 Modificat la 17:26 22 Apr 2021
o_1f3svi5of1l6i1dn418s85d3i9mb.jpg
Sursa foto: Hepta

„Cașcavalul de Săveni” este o brânză maturată produsă în regiunea Botoșani. Se caracterizează printr-o perioadă lungă de maturare (60 de zile), în urma căreia consistența sa devine onctuoasă și omogenă, iar culoarea mai pronunțată. Gustul său, ușor amărui, se caracterizează prin nuanțe de nucă. 

Condițiile climatice locale, favorabile dezvoltării pășunilor naturale bogate în floră diversă, contribuie la calitatea laptelui utilizat pentru producția de „Cașcaval de Săveni”, se arată în comunicatul transmis de Comisia Europeană.

Aceste denumiri noi se vor alătura celor 1.609 produse alimentare deja protejate, dintre care 64 sunt specialități tradiționale garantate.

Indicație geografică protejată (IGP)

Indicațiile geografice permit consumatorilor să aibă încredere și să distingă produsele de calitate, ajutând, de asemenea, producătorii în comercializarea lor.

Indicația geografică protejată arată legătura dintre regiunea geografică specifică și denumirea produsului, în cazul în care o anumită calitate, reputație sau altă caracteristică poate fi atribuită în mod esențial originii sale geografice. Produsele cu IGP pot fi alimente, produse agricole sau vinuri. Pentru a beneficia de această etichetă de calitate, cel puțin una dintre etapele de producție, prelucrare sau preparare trebuie să aibă loc în regiune.

×
x close