Antena 3 CNN Be EU Carvalhais: Obiectiv vital, finalizarea reformei Politice Agricole Comune

Carvalhais: Obiectiv vital, finalizarea reformei Politice Agricole Comune

Președinția portugheză a pregătit un pachet de compromis și a solicitat miniștrilor flexibilitate pentru modificarea mandatului din abordarea generală pentru a putea avansa în super-trialogul interinstituțional. De asemenea, a subliniat nevoia unor progrese decisive pentru plățile directe pentru care sunt opinii divergente față de propunerile Parlamentului European.

o_1f69f53g3qq3rgv12khvr1d16b.jpg
de Gabriel Dano    |    22 Mai 2021   •   10:20

"În acest stadiu suntem implicați în negocierile pentru reforma Politice Agricole Comune. Avem discuții între Comisie, Consiliu și Parlamentul European. Așteptăm foarte multe din aceste negocieri și, ca portugheză, țara mea fiind acum la președinția Consiliului, vreau să spun că unul dintre obiectivele cele mai importante ale președinției noastre este de a definitiva, sperăm noi, reforma Politicii Agricole Comune.

Știm că această reformă s-a amânat prea mult și a fost discutată de multe ori, din varii motive, pe care le putem discuta, desigur, dar este foarte important să ajungem la final cu aceste negocieri, pentru că avem nevoie de stbilitate, predictibilitate, iar fermierii din Europa se așteaptă ca noi să le oferim această Politică Agricolă Comună pentru viitor", a spus europarlamentarul portughez Isabel Carvalhais, în emisiunea Be EU, realizată de Sabina Iosub.

Schemele pentru micii fermieri ar trebui să aibă o abordare facultativă, dar Parlamentul European a propus aplicarea obligatorie cu un prag de 1.250 euro. Președinția a solicitat miniștrilor mai multă flexibilitate pentru acceptarea unei definiții obligatorii pentru fermierul activ, adăugarea de noi tipuri de intervenții, un nivel mai ridicat pentru convergența internă până în 2026 care ar putea fi de 85% și creșterea alocării sprijinului pentru tinerii fermieri de la 2% la 3% din suma plăților directe cu condiția ca Parlamentul European să accepte utilizarea fondurilor din ambii piloni ȋn acest sens.

×
Subiecte în articol: be EU
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close