Antena 3 CNN Be EU Când vor scăpa complet românii de dosarul cu şină şi copiile de pe acte. "El va fi practic interzis"

Când vor scăpa complet românii de dosarul cu şină şi copiile de pe acte. "El va fi practic interzis"

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, promite că dosarul cu șină, simbolul birocrației, va dispărea din România.

sebastian burduja dosar sina
Când vor scăpa complet românii de dosarul cu şină şi copiile de pe acte. "El va fi practic interzis" Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    22 Oct 2022   •   12:21

Acest lucru se va întâmpla în cel mult cinci ani, iar până atunci, trebuie pus la punct sistemul care va permite o identificare rapidă a fiecărui român care solicită un serviciu public digital. 

În plus, va trebui să fie dezvoltată platforma de interoperabilitate între instituțiile statului. 

"Ca să scăpăm definitiv (de dosarul cu şină - n.r.), să știți că săptămâna trecută în Camera Deputaților, în comisia de administrație, am promovat un amendament, împreună cu George Tuță și Simona Bucur Oprescu, deci transpartinic PNL-PSD, prin care interzicem expres, prin lege, dosarul cu șină. 

El este doar o chestiune a trecutului, așa cum și ștampila a fost solicitată ani de zile. Poate unii încă mai solicită ștampila, dar el va fi practic interzis. Nu e niciun motiv pentru care să avem dosar cu șină. 

De asemenea, copiile după documente pe care statul deja le are sunt interzise. 

Și cu inițiativa mea legislativă, interdicția se va aplica și la nivel local. Deci, practic, cetățenii, când vor merge la Primărie și li se va solicita o copie după un document eliberat de statul român, vor putea să refuze această solicitare şi să beneficieze de aceleași servicii", a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close