Antena 3 CNN Be EU Bugetul UE pe 2024, votat de Parlamentul European. Un eurodeputat român a negociat forma finală

Bugetul UE pe 2024, votat de Parlamentul European. Un eurodeputat român a negociat forma finală

Parlamentul European a adoptat, miercuri, 22 noiembrie, acordul privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2024, negociat de un eurodeputat român.

buget ue 2024 votat parlamentul european siegfried muresan roberta metsola
Bugetul UE pe 2024, votat de Parlamentul European. Un eurodeputat român a negociat forma finală Sursa foto: Facebook/ Siegfried Muresan
de Mia Lungu    |    22 Noi 2023   •   15:16

"Negociat, votat, semnat!" a transmis europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, pe pagina sa de Facebook.

"Alături de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a semnat Bugetul Uniunii Europene pentru 2024, în forma negociată de mine și votată de Parlament.

Este un buget bun pentru România și bun pentru Europa, care aduce fonduri suplimentare în domenii-cheie: bursele de studiu „Erasmus+”, tinerii fermieri, cercetarea, Vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova. 

Este un buget pe care l-am adoptat la timp, așa cum ne-am propus, tocmai pentru a oferi predictibilitate anul viitor beneficiarilor de fonduri europene din România și Uniunea Europeană.", a mai transmis eurodeputatul.

Citește și: Consiliul European a aprobat bugetul anual al UE pentru 2024

Forma finală elimină tăierile bugetare în valoare de aproximativ 700 de milioane de euro propuse iniţial de Consiliul Uniunii Europene la începutul negocierilor

Rezultatul votului a fost de 519 voturi „pentru”, 79 „împotrivă” şi 30 abţineri.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close