Antena 3 CNN Be EU Boloş: 1.2 miliarde de euro, direcţionaţi acolo unde este nevoie: Sprijin pentru cei vulnerabili şi educaţie conectată la piaţa muncii

Boloş: 1.2 miliarde de euro, direcţionaţi acolo unde este nevoie: Sprijin pentru cei vulnerabili şi educaţie conectată la piaţa muncii

Andrei Paraschiv
1 minut de citit Publicat la 21:29 18 Feb 2025 Modificat la 21:29 18 Feb 2025
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu. Sursa Foto: Facebook / Marcel Boloş

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a postat marţi seară un mesaj pe pagina sa de Facebook după o discuţie cu Roxana Mînzatu, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, privind mai multe investiţii într-o serie de nevoi urgente. 

Marcel Boloş, Ministrul Investiţiilor, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care prezintă o serie de nevoi urgente discutate la Bruxelles. Acesta a menţionat că "sunt măsuri pe care vrem să le realizăm prin realocarea economiilor provenite din execuția financiară a proiectelor finanțate".

"Planul nostru este să adaptăm Programul Incluziune și Demnitate Socială (PIDS) 2021-2027, astfel încât resursele europene să acopere integral o serie de nevoi urgente:

- Acordarea sprijinului de 250 lei pentru persoane vulnerabile în cel puțin două tranșe + 125 lei prin pachete alimentare, tot în două tranșe.
 
- Acordarea voucherelor educaționale de 500 lei pentru aproximativ 600.000 elevi defavorizați.
 
- De asemenea, căutăm soluții pentru a finanța în continuare vouchere de energie pentru populația vulnerabilă", este o parte din mesajul postat de Boloş.
 
În plus, acesta a discutat și despre implementarea programului STEP (Platforma Tehnologii Strategice din Europa) în cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO), pentru care au deja aprobată relocarea a 600 milioane euro, adaugă Ministrul. 
 
"Discuțiile vor continua la nivel tehnic, pentru ca în final să reușim ca prin program să oferim următoarele:
 
Relansarea Innotech Student: Acordarea de sprijin de până la 200.000 de euro pentru absolvenții care doresc să își dezvolte propriile afaceri.
 
O curriculă universitară adaptată cerințelor pieței muncii, în special în domeniile tehnologice și industriale.
 
Laboratoare de practică în universități, pentru ca studenții să învețe aplicat, nu doar teoretic.
 
Incubatoare de afaceri în universități, pentru dezvoltarea inițiativelor studenților", se arată în postare.

×
x close