"Este un pas extrem de important în procesul acesta de consolidare al politicilor sociale ale Uniunii Europene. Deşi s-a vorbit foarte mult despre această directivă, în sfârşit ea a intrat în linie dreaptă, în ceea ce priveşte legiferarea ei.
În acest an, în Parlament, în comisia pentru forţa de muncă din care fac parte, s-a dezbătut această directivă propusă de Comisia Europeană şi a avut numai puţin de 900 de amendamente, tocmai pentru că e o temă care atinge fiecare stat din Uniunea Europeană. Aproape fiecare stat a avut ceva de spus pe această directivă, inclusiv noi, România.
Este un pas important că Parlamentul European chiar a avut o dezbatere şi în Plen pe acest subiect, prin care unii colegi au cerut ca mandatul Parlamentului să fie adoptat în Plenul Parlamentului. (...) S-a muncit mult pe această directivă, s-a ajuns la un compromis din cele 900 de amendamente, aproape 300 au fost adoptate, deci arată într-o formă cât de cât rezonabilă (...)
Salariul minim european va trebui să fie cel puţin 50% din salariul mediu. În prezent, noi avem 41% din salariul mediu în România. Practic, fiecare cetăţean român, din cei 1 milon 500 de mii de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în ţară, pe salariul minim european, vor avea o majorare substanţială, odată ce va fi implementată această directivă, dacă ea, la sfârşitul negocierilor va arăta aşa cum a plecat din Parlament', a declarat europarlamentulul Eugen Tomac, miercuri, în cadrul interviului realizat de Sabina Iosub.
Care va fi salariul minim in Romania dupa introducerea directivei europene? Europarlamentarul Eugen Tomac raspunde, in direct, intrebarilor
Posted by Be EU on Wednesday, 15 December 2021
Ştire în curs de actualizare...