Parlamentul European a tras deja un semnal de alarmă cu privire la dublul standard al calității alimentelor estul și vestul Europei. Doi europarlamentari, românca Daciana Sârbu și cehul Pavel Poc au adresat o interpelare către Consiliul European prin care au cerut clarificări și soluții pentru reglementarea acestei probleme.
„În primul rând, trebuie să vă spun că eu am fost, ca medic, foarte intersat de acest subiect discutat. Avem o calitate diferită a produseluor la Bratislava, care este în Republica Slovacă și la 60 km mai departe, pe Dunăre, la Viena. Iar produsele sunt aceleași,, vândute sub aceeași marcă, aceeași poză, vindem de la același producător, cu toate acestea, calitatea este foarte diferită. Sunt diferențe de calitate a mâncării și sunt scandaloase. Pun o poză frumoasă pe produs, dar conținutul este diferit. Este o minciună profundă!”, a declarat slovacul Miroslav Mikolasik.
De ce sunt produse de calitate inferioară pe piețele din est