De ani de zile se vorbește despre paradisurile fiscale în care se ascund banii europeni. La nivelul Uniunii Europene, legislația este într-o continuă modificare pentru că ingrădi acest fenomen.
„Cred că din punct de vedere al taxării la nivel european, Parlamentul European a făcut un pas înainte. Avem prea multe companii multinaționale care se sustrag de la plata taxelor și impozitelor și companii mici și mijlocii care le plătesc. ele suportă o povară grea, pentru că adesea nu au mecanismele sau capacitatea de a angaja un contabil foarte bun care să găsească metode de a evita plata taxelor. Noi vrem să ne asigurăm că IMM-urile au parte de un tratament corect. Să stabilească taxe în conformitate cu ceea ce câștigă și produc, dar la fel să facă și multinaționalele”, a spus Neena Gill.
„Parlamentul european a făcut două raporturi legate de evaziunea fiscală și de cei care o practică și ceea ce am constatat este că o combinație a celor 28 de seturi de reglementări privind impozitarea existente la nivel național, care sunt extrem de complexe, crează unele portițe care pot fi folosite de multinaționale. De aceea, avem nevoie de o bază legală comună. din acest punct de vedere, dacă ne uităm la Comisia Europeană, precum și la Parlamentul European și Consiliu au făcut un mare pas înainte în introducerea de măsuri care să pună capăt evaziunii fiscale, iar schimbul automat de informații este foarte important”, spune Michael Theurer.