Copiii răpiți de părinți în timpul divorțului nu mai sunt un lucru neobișnuit în Uniunea Europeană.
Din nefericire, statele membre se confruntă tot mai des cu acest fenomen. În Olande, spre exemplu, la nivelul anului 2016, numărul copiilor răpiți de unul dintre părinți a crescut semnificativ ajungând la 251.
Cei mai mulți dintre copii aveau sub șase ani.
Imaginați-vă că cel mai mic avea două luni când a fost răpit. Atenție! În 70% dintre cazuri autorul răpirii este mama. Cei mai mulți dintre copii au fost duși în Turcia, Belgia, Germania și Polonia.
Iar statisticile înfricoșătoare nu se opresc aici: jumătate dintre copiii răpiți nu se mai întorc după ce sunt duși peste hotare.
Cum numărul cazurilor de copii răpiți este în permanentă creștere, europarlamentarii au identificat problemele legate de legislație și lucrează la modificarea lor.
Președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, declarat la "Be EU" că în ultima perioadă a remarcat o accelerare a acestui tip de răpiri din cauza divorțurilor unor cupluri care călătoresc mult și că Parlamentul Euopean încearcă să facă mai mult pentru drepturile copiilor:
Potrivit acestuia, se va încerca o simplificare a procedurilor de divorț.
La rândul său, europarlamentarul Norica Nicolai a vorbit despre problema răpirilor copiilor români în timpu divorțului părinților:
Norica Nicolai spune că problema este una destul de sensibilă: