Antena 3 CNN Be EU Bani pentru a ajuta populaţia să-şi plătească facturile la energie: 40 miliarde euro pentru oameni şi firmele mici

Bani pentru a ajuta populaţia să-şi plătească facturile la energie: 40 miliarde euro pentru oameni şi firmele mici

Banii care au rămas nefolosiţi în criza COVID-19 la nivelul Uniunii Europene vor fi redirecţionaţi acum pentru a ajuta populaţia să-şi plătească facturile.

jaume duch
Bani pentru a ajuta populaţia să-şi plătească facturile la energie: 40 miliarde euro pentru oameni şi firmele mici Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2023   •   10:48

Este vorba despre 40 de miliarde de euro, care vor merge atât către oameni, cât şi către firmele mici.

"În cazul nostru, ceea ce este important acum este ca Uniunea Europeană să poată ajuta prin programe diferite, prin diferite fonduri, aşa cum a fost cazul cu pandemia, aşa cum a fost mereu valabil prin fondurile regionale, prin cele de energie.

De asemenea, pentru a ajuta cetăţenii să plătească facturile la energie, pentru a ajuta IMM-urile pentru a face faţă la această creştere a preţului la energie.

Citeşte şiCele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică

Sunt multe lucruri care au fost făcute în ultima lună şi vor fi făcute de către Parlamentul European în luna care urmează.

De pildă, vom redirecţiona o parte din banii care erau pregătiţi, care încă mai erau acolo pentru a ajuta statele membre şi cetăţenii să facă faţă consecinţelor pandemiei de COVID.

Aceşti bani, banii care nu au fost încă accesaţi, vor fi realocaţi către consecinţele mai pregnante ale acestei crize cu care se confruntă cetăţenii", a declarat Jaume Duch, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: be EU Jaume Duch bani energie electrică
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close