Antena 3 CNN Bacalaureat 2016 BACALAUREAT 2016. Greşeală gravă la proba de astăzi a examenului. Totul a fost descoperit la Iaşi

BACALAUREAT 2016. Greşeală gravă la proba de astăzi a examenului. Totul a fost descoperit la Iaşi

bac bac.jpg
08 Iul 2016   •   15:08

Un grup de elevi ieşeni au semnalat bzi.ro faptul ca la subiectul al doilea de la disciplina Fizica era o greseala la una din cerintele date. In acest contest jurnalistii au solicitat parerea unui profesor de specialitate in legatura cu situatia ivita. Acesta a confirmat cele semnalate de catre candidati si a oferit urmatoarea explicatie pe aceasta tema. Iata declaratia acestuia:

"Din pacate la subiectul II de la bacalaureat la electricitate este in textul problemei o tensiune intre doua puncte U intre A si B de 30V . Ar fi trebuit sa fie -30 V pentru ca intensitatea curentului electric in acea ramura era de la B la A . Este un lucru evident si cunoscut de toti cei care stiu fizica. Elevii de la National s-au chinuit in fel de fel de moduri sa rezolve problema cu datele din problema, unii chiar se intrebau oare  nu mai stiu ei formule sau fizica , au pierdut si o ora la acest subiect .

Singura solutie in acest caz este sa se dea punctajul maxim la rezolvarea in orice mod a acestui subiect si ministerul ( mai exact inspectorul de fizica din minister ) sa recunoasca ca a gresit . Din pacate ne batem din nou joc de munca elevilor nostri . Profesorii care au elaborat subiectul au avut atata timp pentru ca totul sa fie in regula dar...", a precizat reputatul profesor de Fizica, Andu Ouatu de la Colegiul National Iasi.

×
Citește mai multe din Bacalaureat 2016
» Vezi toate știrile din Bacalaureat 2016
Cele mai noi știri
Parteneri
x close