Antena 3 CNN Actualitate Politicienii vor să transforme Palatul Cotroceni în minigrădini zoologice

Politicienii vor să transforme Palatul Cotroceni în minigrădini zoologice

Politicienii vor să transforme Palatul Cotroceni sau sediile partidelor în minigrădini zoologice. Aleşii noștri au adoptat mai multe pisici cărora li s-a dedicat şi un capitol special în bugetul de stat.
 
Pisici, peşti, raţe, porumbei şi căţeluşi. Nu este grădina zoologică de acasă la care visează orice copil, ci animalele adoptate de politicieni. 
 
Dacă pentru noi Palatul Cotroceni sau sediile partidelor sunt doar nişte locuri reci, în care se duc bătălii politice, pentru câteva animale norocoase, clădirile sunt acasă. 
 
Două pisici cu blana tărcată şi una neagră se plimbă nestingherite pe aleile domeniului Cotroceni. Viaţa la palat le prieşte, mai ales că felinele prezidenţiale au parte de tratament special. Hrană la discreţie şi atenţie sporită din partea angajaţilor preşedinţiei. 
 
Anul acesta este pentru prima dată când li s-a dedicat un capitol special în bugetul de stat. Fostul şef de stat le servea cu resturi.
 
Klaus Iohannis este însă mare iubitor de pisici, la fel ca David Cameron. Larry, motanul premierului britanic, adus iniţial să prindă şoareci, e celebru în toată lumea. Felinele prezidenţiale împart atât parcul Cotroceni, cât şi bugetul, cu câţiva peşti. 
 
Hrana costă 5.000 de lei pentru tot anul. 
 
Pasionaţi de peşti sunt şi social-democraţii. Iazul din curtea fostei case boiereşti în care PSD are astăzi sediul a redevenit funcţional în 2013. 
 
Probleme chiar au fost. Peştişorii aurii trebuie mutaţi în fiecare iarnă într-un heleşteu din provincie. Primăvara trecută, însă, o parte dintre ei au fost confundaţi, aşa că social-democraţii au primit altă specie.
 
La câţiva paşi distanţă, vecinii de la UNPR sunt bine apăraţi. Nu de gratii, ci de un caniş mai tăcut ca un peşte. Nero a fost găsit pe stradă în urmă cu câţiva ani şi de atunci păzeşte porumbeii din sediul progresiştilor. 
 

Subiecte în articol: cotroceni Klaus Iohannis
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile