Antena 3 CNN Externe Amanta femeii înjunghiate de 50 de ori face recurs și vrea o pedeapsă mai blândă, în Australia. Întrebarea rămasă fără răspuns: "Ești om sau diavol?"

Amanta femeii înjunghiate de 50 de ori face recurs și vrea o pedeapsă mai blândă, în Australia. Întrebarea rămasă fără răspuns: "Ești om sau diavol?"

O crimă executată cu sadism și violență revine în atenția opiniei publice din Australia după ce autoarea abominabilei fapte a făcut recurs, anunță presa internațională.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Zixi 'Jessy' Wang (foto) a fost condamnată anul trecut la 19 ani de închisoare după în iunie 2019 ce și-a ucis amanta de 23 de ani, Shuyu Zhou, cu mai mult 50 de lovituri de cuțit.

Drama a avut loc în Zetland, o suburbie din orașul australian Sydney.

Wang, care avea 30 de ani la momentul pronunțării sentinței, a avut o altercație cu Zhou într-un apartament situat la etajul cinci.

Potrivit probelor administrate de instanță, Zhou a mers în apartamentul lui Wang pentru a-și ridica lucrurile, în urma rupturii relației lor.

Vecinii au spus că au auzit strigăte și obiecte sparte, înainte ca victima să cadă de la balcon.

Wang s-a asigurat cu 50 de lovituri de cuțit că fosta parteneră nu va supraviețui

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere arată momentul în care trupul femeii lovește un gard înainte de a ateriza pe trotuar.

Wang  a coborât din locuință imediat după incident.

Văzând că Zhou încă respira, agresoarea s-a întors în apartament, de unde a luat un cuțit cu care și-a înjunghiat fosta parteneră de cel puțin 50 de ori.

Mama victimei a vrut să știe dacă agresoarea este om sau diavol

În sala de tribunal, judecătorul Robert Beech-Jones a spus că Wang, care are cetățenie chineză, a manifestat o "insensibilitate patologică" în timp ce a înfipt cuțitul în gâtul, trunchiul și partea superioară a brațelor victimei.

O scenă încărcată de tensiune emoțională s-a petrecut la proces.

Mama lui Shuyu Zhou i-a strigat lui Wang: "Cum ai putut fi atât de nemiloasă? Ce ești, om sau diavol?"

Deși această întrebare nu a primit răspuns definitiv,  avocații lui Wang susțin că acuzata este, la rândul său, victima unei erori judiciare.

Apărătorii ei cer o pedeapsă mai blândă, bazându-se pe un raport psihiatric care arată că Wang suferă de o tulburare depresivă, care i-a declanșat furia ucigașă.

Instanța australiană competentă urmează să decidă în privința recursului.

După executarea sentinței definitive, Wang va fi deportată în China.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile