ZIUA PI. Din 2009, Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a declarat ziua de 14 martie ca Ziua Pi, zi de omagiere naţională a constantei matematice π (pi) ale cărei prime trei cifre sunt 3,14 (Pi = 3.1415926535…, dar este un număr care poate continua la infinit). Google celebrează ZIUA PI cu un Google Doodle special. ZIUA PI.
ZIUA PI. A fost aleasă data de 14 martie pentru celebrarea constantei, ţinând cont de formatul de dată folosit de americani, lună/zi, respectiv 3/14.
ZIUA PI. Ziua Pi a fost creată de fizicianul Larry Shaw, de la San Francisco Exploratorium, în 1988.
ZIUA PI. Ziua Pi este sărbătorită în diferite moduri, unii mâncând plăcintă (pie în limba engleză), alţii organizând dezbateri cu privire la relevanţa constantei matematice.
ZIUA PI. În oraşul Princeton, din New Jersey, unde a locuit Albert Einstein pentru 20 de ani, Ziua Pi este celebrată deodată cu aniversarea celebrului fizician, născut în 14 martie 1879.
ZIUA PI. În fiecare an pe 14 martie, motorul de cautare Google si-a schimbat logo-ul pentru a celebra Ziua Pi.
ZIUA PI. Din 2010, MIT (Massachusetts Institute of Technology), din Boston, pentru a celebra Ziua Pi, va anunţa online deciziile de admitere a studenţilor în data de 14 martie.
ZIUA PI. Simbolul pi a fost folosit pentru prima dată în 1706 de către William Jones, dar a devenit popular abia după ce l-a adoptat matematicianul elveţian Leonhard Euler, în 1737.