ZIUA PĂMÂNTULUI 2016. Sunt 46 de ani de când 22 aprilie este ziua dedicată Pământului. Schmbările climatice sunt reale și sunt un pericol. Să vedem câteva dintre acestea.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 Cei mai mulți dintre specialiștii care sunt de acord cu existența schimbărilor climatice spun că de vină sunt oamenii. Este aproape un consens pe această temă.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 Tot mai multe administrații, experți militari și chiar ONU au numit schimbările climatice drept un risc al securității naționale. Pentagonul îl numește ”multiplicator al amenințării”, în ideea în care poate duce la crize ale apei și alimentelor, creșterea sărăciei și a îmbolnăvirilor, exod al populației și instabilitate. Cel mai bun exemplu este în Siria, unde schimbările climatice: secetă, foamete, boală, migrație - au contribuit la conflict și au reprezentat un teren fertil pentru înflorirea terorismului.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 Criticile îndreptate împotriva administrațiilor și policilor administrative, care cumva forțează promovarea unor agende ”verzi” în timp ce ignoră alte amenințări, sunt nefondate. Cele mai multe dintre ele. Nu se renunță la finanțarea unor obiective strategice pentru a finanța programele pentru a combate schimbările climatice.
ZIUA PĂMÂNTULUI. Grija pentru schimbările climatice este una în general la modul declarativ. Un bun exemplu este oferit de faptul că în industria petrolieră lucrează de zece ori mai mulți oameni decât în cea solară. Sau de faptul că și astăzi cărbunele este cea mai folosită sursă pentru energia electrică.
ZIUA PĂMÂNTULUI. Ultimele luni au fost cele mai calde din istorie, de când au început să fie măsurate temperaturile. În 2015 au fost stabilite noi recorduri, iar în primele trei luni din 2016 deja temperaturile medii sunt mai mari decât anul trecut. Organizația Mondială a Sănătății estimează că între 2030 și 2050 vor muri anual 250.000 de oameni din cauza căldurii.