Antena 3 CNN Actualitate Ziua Națională a Contabilului Român, ediția a XX-a

Ziua Națională a Contabilului Român, ediția a XX-a

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a celebrat, pe 13 iulie, 103 ani de la reglementarea prin decret regal a profesiei contabile și cea de a XX-ea ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român (ZNCR).

Anul acesta, manifestările dedicate acestui eveniment s-au desfășurat, luni, 15 iulie, în cele 41 de județe și Municipiul București, unde CECCAR are Filiale teritoriale.

La Constanța, cel mai important eveniment dedicat profesiei contabile s-a desfășurat sub sloganul „Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”

Alături de profesioniștii contabili de la mălul mării, la eveniment au participat în calitate de invitați dl. Adrian Câciu - ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, dl Florian Ionel Lixandru - secretar de stat în Ministerul Educației, dna Larisa Otilia Papp - inspector general de stat adjunct Inspecția Muncii, dl Adrian Dragomir -secretar general în Ministerul Cercetării, Inovației și Digitalizării, precum și reprezentanți ai instituțiilor locale și mediului educațional pentru a dezbate tema „Era smart accounting. Contabilitatea de la A la AI.”

Discuțiile au furnizat o perspectivă amplă și variată asupra impactului și integrării inteligenței artificiale în domeniul financiar-contabil și nu numai, oferind atât viziuni optimiste, cât și prudente privind această transformare digitală.

De asemenea, a fost abordat modul în care Inteligența Artificială poate eficientiza procesele financiar-contabile, inclusiv relația cu autoritățile fiscale și cum poate îmbunătăți luarea deciziilor, consolidând rolul profesioniștilor contabili, de analiști și consultanți strategici ai antreprenorilor și actori principali ai promovării conformării fiscale.

“Astăzi, când marcăm a XX-a aniversare și 103 de ani de la semnarea „certificatului nostru de naștere”, putem spune că avem un trecut care ne onorează, avem un prezent plin de provocări, iar viitorul nostru depinde, desigur, de noi toți, de capacitatea noastră de a ne adapta și de a fi uniți.

La baza fiecărui succes, se află o echipă..., iar în acea echipă sigur este un profesionist contabil. 

Această zi este dedicată aprecierii experților contabili pentru întreaga lor activitate și implicare. 

Felicitări tuturor experților contabili pentru reușită!

La mulți ani tuturor profesioniștilor contabili! 

La mulți ani, CECCAR!“, a declarat Elena Vlad, președintele Consiliului filialei CECCAR Constanța.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben