Antena 3 CNN Actualitate Otrava din farfurie. Peste 3 milioane de oameni mor anual din cauza alimentelor consumate

Otrava din farfurie. Peste 3 milioane de oameni mor anual din cauza alimentelor consumate

Laura Dinu
2 minute de citit Publicat la 11:15 07 Iun 2021 Modificat la 11:15 07 Iun 2021

”Pe noi nu ar trebui să ne intereseze ce fac alte state. Pe noi ar trebui să ne intereseze ce intră și ce consumăm în România, dacă instituția statului are grijă de români. Deci lucrurile astea trebuie verificate foarte bine. Cred că ar trebui și niște modificări legislative și la nivel european, pentru că discutăm de trasabilitate și atunci o mare parte din produsele alimentare importate, care vin cu acte, chipurile, în regulă, ajung pe raft. 

Și am văzut de foarte multe ori și am discutat de foarte multe ori și despre dublul standard, iar aceste documente nu întotdeauna sunt foarte corect întâlnite, pentru că la nivel mondial există tendința asta și mai ales după pandemie, după secetă, după ce vorbim că prețurile alimentelor cresc în continuare, există această tendință de a recupera pierderile perioadelor din urmă. Și atunci, niște controale mai eficiente, o modificare a legislației care să permită inclusiv controale mai intense ale autorităților statelor care importă produse alimentare, sunt binevenite. Iar instituțiile statului trebuie să își facă altfel datoria”, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, la Antena 3. 

Cel mai popular parizer pentru copii, posibil contaminat cu metale! Aruncați-l sau returnați-l dacă îl aveți în frigider!

Două dintre cele mai populare mezeluri pentru copii au fost retrase de pe piață după ce s-a descoperit că ar putea fi contaminate cu metale. Este vorba despre parizerul Martinel de pui și de porc.

Producătorul a anunțat retragerea parizerului de pui și de porc din magazine și îi sfătuiește pe oameni să le arunce sau să le returneze dacă le au acasă.

”În primul rând aș vrea să atrag atenția că este o măsură de prevenție a producătorului ca urmare a unei defecțiuni la o linie de feliere și ambalare pentru a exclude posibilitatea ca pe suprafața unor produse să existe urme minime de praf de metal. Nu este vorba despre reziduri de metale grele în produs. 

Ca urmare a acestui risc minim, producătorul a inițiat procedura de retragere. Acest lot are în jur de 60.000 de bucăți, 40.000 au fost puse sub sechestru în depozitul producătorului, urmând a fi incinerate. Restul de 20.000 au fost ieri și alaltăieri retrase de la comercializare. 

Echipe de la ANSVSA au fost la lanțurile de supermarketuri, au supervizat retragerea, iar acolo unde am fost sesizați că încă mai există pe raft acel produs, supermarketul a fost sancționat cu 40.000 de lei pentru neglijența unui angajat de a nu retrage acel produs”, a declarat Mihai Ponea, director ANSVSA, la Antena 3. 

”Producătorul a inițiat foarte repede această retragere și, în proporție de peste 95% au fost retrase de pe piață, dar repet, este o măsură de protecție. Marea majoritate a lotului a fost retrasă de la comercializare”, a continuat el.

Etichete: alimente
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole