Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ziua în care Ceaușescu a fost erou. În presa comunistă a apărut cuvântul ”Dumnezeu”

Ziua în care Ceaușescu a fost erou. În presa comunistă a apărut cuvântul ”Dumnezeu”

În noaptea de 20 spre 21 august 1968, trupele Tratatului de la Varșovia au invadat Cehoslovacia, punând capăt perioadei de liberalizare cunoscută ca Primăvara de la Praga. România nu a participat la invazie, iar Ceaușescu a denunțat ocuparea Cehoslovaciei. Ceea ce a urmat în următoarele zile în țara noastră a fost fără egal în întreaga perioadă comunistă, a relatat pentru DC News publicistul Dan Ciachir, martor al evenimentelor.

"Invazia trupelor sovietice în Cehoslovacia a avut loc în noaptea de marți spre miercuri,  20 spre 21 august. Joi, 22 august, a avut loc o sedință plenară a Marii Adunări Naționale, unde mitropolitul Moldovei, Iustin Moisescu, care avea să devină patriarh, a vorbit din partea Bisericii Ortodoxe Române și l-a pomenit pe Dumnezeu. De asemenea, în apelul cultelor religioase către slujitori și credincioși e pomenit numele Dumnezeu de cinci ori. Eu nu cred ca din '48 să mai fi apărut în Scânteia sau România Liberă cuvântul Dumnezeu. Și încă de atâtea ori.

În schimb, Ceaușescu apare tot timpul ăsta în toate ziarele ca președintele Consiliului de Stat, fără cuvântul "tovarășul"", a relatat Dan Ciachir.

Mai mult, pe dcnews.ro.

Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile