Antena 3 CNN Actualitate ZIUA COPILULUI 2016, sărbătorită de Google cu un logo special. Ce să faci de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016, sărbătorită de Google cu un logo special. Ce să faci de ZIUA COPILULUI 2016

6 minute de citit Publicat la 02:18 01 Iun 2016 Modificat la 02:18 01 Iun 2016

ZIUA COPILULUI 2016. Ca de fiecare dată în ultimii, Google celebreză ZIUA COPILULUI 2016 cu un logo special. Trimite un mesaj frumos de ZIUA COPILULUI 2016!

ZIUA COPILULUI 2016 "Ziua copiilor patriei, a copiilor de pretutindeni, zi în care popoarele lumii îşi îndreaptă privirile asupra propriilor mlădiţe, nepreţuite podoabe ale prezentului, plămadă vie a viitorului."

ZIUA COPILULUI 2016 Aşa începea articolul "Copiii - bucuria prezentului, trăinicia viitorului", publicat la 1 iunie pe prima pagină din Scînteia. Măreaţă zi, frumoase metafore. Pentru că nu chiar "toate popoarele lumii" şi toţi "copiii de pretutindeni" petreceau la 1 Iunie.

ZIUA COPILULUI 2016 De când există preocupări pe această temă

ZIUA COPILULUI 2016 Preocupările pentru copil şi pentru drepturile sale sunt oarecum recente şi datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Iar istoria "Zilei copilului" nu e lungă, dar e ceva mai complicată decât reiese din Scînteia. În deceniul şase al secolului trecut, ONU recomanda statelor membre să-i sărbătorească pe copii. La 20 noiembrie 1959,  Adunarea Generală a Naţiunilor Unite vota Declaraţia Drepturilor Copilului. Numai că rezoluţiile Adunării Generale sună ca o recomandare, iar aplicarea lor nu este obligatorie pentru statele membre. Astfel că, în funcţie de propria istorie şi de tradiţiile locale, Ziua copilului se sărbătoreşte pe glob la date diferite sau chiar deloc.

ZIUA COPILULUI 2016 Originea sărbătoririi copiilor din România la 1 Iunie nu trebuie căutată la New York sau la Geneva, ci la... Moscova. Căci recomandarea Naţiunilor Unite, ca toţi copiii planetei să aibă o zi numai a lor, fusese pusă în aplicare de Uniunea Sovietică şi de statele din sfera sa de influenţă cu câţiva ani mai devreme.

ZIUA COPILULUI 2016 În noiembrie 1949 avusese loc în capitala URSS o reuniune a Federaţiei Internaţionale a Femeilor Democrate. Cu astfel de comitete şi comisii, conţinând musai în titulatură cuvântul "democrat", Uniunea Sovie­tică îi cucerise pe occidentali între cele două războaie mondiale.

ZIUA COPILULUI 2016 Îmbrăţişând temele propagandei sovietice, participantele la reuniune opinau că de "pericolul imperialist" nu scapă nimeni. Cu atât mai puţin copiii, inocenţi şi fragili prin însăşi "definiţia" lor de copii. Cu acel prilej s-a decis că trebuie făcut neapărat ceva pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale tinerei generaţii şi totodată s-a proclamat data de 1 Iunie ca Zi Internaţională a Copilului. Deşi impusă cu argumentele propagandei, grija pentru copiii imperiului sovietic nu era deloc inutilă. În această parte a lumii, sărăcia, bolile, analfabetismul fiind mai degrabă regula, iar nu excepţia.

ZIUA COPILULUI 2016 Deciziile s-au luat la Moscova

ZIUA COPILULUI 2016 Deciziile de la Moscova au fost rapid impuse în "statele frăţeşti". Astfel, în şedinţa Secretariatului CC al Partidului Muncitoresc Român de la 22 martie 1950, la primul punct pe ordinea de zi figura şi "organizarea Zilei Internaţionale a Copilului". 1950 a fost primul an când copiii români au fost sărbătoriţi la 1 iunie. Din acest motiv, chiar şi astăzi, Ziua Copilului este marcată în prima zi a lui Cireşar doar în fostele republici sovietice şi în statele din Europa de Est. sursa: jurnalul.ro

ZIUA COPILULUI 2016. 1 iunie ar putea zi liberă. Ce să faci de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016 1 iunie ar putea fi zi liberă, potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul Rozalia Biro şi deputatul Claudia Boghicevici. Propunerea legislativă modifică Codul Muncii şi a fost depus la Senat de 85 de parlamentari de la toate partidele.

ZIUA COPILULUI 2016 1 IUNIE, Ziua Copilului, ar putea deveniliberă.Iniţiatorii proiectului au apreciat, în expunerea de motive, că timpul petrecut de părinţi alături de copii reprezintă cea mai eficientă şi simplă metodă de a forma şi consolida o relaţie sănătoasă copil-părinte.

ZIUA COPILULUI 2016 "În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât şi acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program şi facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viaţă mai bună. Dar de multe ori lipseşte ce e mai preţios pentru ei: prezenţa fizică a părinţilor lor. Să le oferim celor mici timp de calitate şi amintiri pentru o viaţă", spun parlamentarii în expunerea de motive.

ZIUA COPILULUI 2016. Ce spun parlamentarii

ZIUA COPILULUI 2016 Parlamentarii argumentează necesitatea ca 1 iunie să fie zi liberă prin aceea că "trăim într-o societate dominată de valori materiale", iar "de Ziua Copilului în majoritatea grădiniţelor şi şcolilor primare din România se organizează evenimente pentru a-i celebra pe cei mici, iar copiii evoluează în cadrul acestor spectacole".

ZIUA COPILULUI 2016 "Lipsa părinţilor din cadrul acestor evenimente are implicaţii psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinţei de a-i face mândri şi de a primi aprecierea părinţilor, copiii au nevoie de susţinere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoţională ridicată şi reprezintă o sursă de stres pentru ei", explică semnatarii, arătând că nu toţi angajatorii au disponibilitatea de a acorda o zi de concediu părinţilor de 1 iunie.

ZIUA COPILULUI 2016 Proiectul se află în consultare publică la Senat, primind aviza favorabil de la Consiliul Legislativ încă de pe 12 mai.

ZIUA COPILULUI 2016 În cazul în care proiectul de lege va fi adoptat, Ziua Copilului va deveni nelucrătoare, alături de 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfântul Andrei, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun, două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

ZIUA COPILULUI 2016. Ce poți face cu cei mici de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016 Zilua Internațională a copilului este un motiv de sărbătoare atât pentru cei mici, cât și pentru părinții lor. Vă prezentăm o listă cu evenimente dedicate zilei de 1 iunie.

ZIUA COPILULUI 2016 Bookfest Junior.  Între 1 și 5 iunie are loc Bookfest Junior 2016, un program de evenimente special conceput pentru copii și adolescenți. Acesta este o ocazie ca micii cititori să întâlnească scriitori și ilustratori de carte.

ZIUA COPILULUI 2016 Timp de patru zile vor fi organizate peste 40 de evenimente, lansări de carte pentru copii și adolescenți, întâlniri cu autori, ateliere de desenat și povestit, concursuri de creație literară, proiecție de filme de animație și teatru de păpusi. Vizitatorii sunt așteptați cu reduceri între 20% și 70% la cărtile pentru copii și adolescenți și multe alte surprize, cadouri și tombole cu premii.

ZIUA COPILULUI 2016 Desen cu cretă pe asfalt Între orele 15.00 și 17.00, copiii își pot transpune imaginația pe asfalt, la Biblioteca Națională a României.

ZIUA COPILULUI 2016 Concert special la Sala Radio de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016 Orchestra de Cameră Radio și Corup de Copii Radio se vor reuni pe scenă, începând cu ora 19.00, alături de tânăra violonistă Maria Marica, laureată a numeroase competiții naționale.

ZIUA COPILULUI 2016 Muzeul Antipa din București. Copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea acces gratuit în expoziţia permanentă a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa". Muzeul îşi va deschide miercuri porţile la ora 10.00 iar până la ora 20.00 cei mici se vor putea distra, dar vor şi învăţa o mulţime de lucruri noi despre animalele din întreaga lume.

ZIUA COPILULUI 2016  Muzeul Satului. Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" sărbătoreşte Ziua internaţională a copilului, în perioada 1 - 5 iunie, cei mici fiind aşteptaţi să petreacă momente de neuitat în ambianţa specială a "satului de la şosea”.

sursa. romanialibera.ro

Sibiu

Artistul vizual Dan Perjovschi va desena cu şi pentru copii, de 1 iunie, la Librăria Habitus, într-un spectacol unplugged cu trupa AD HOC.

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în țări diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children's Day).

În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole