Antena 3 CNN Actualitate Ziua Armatei, sărbătorită la București de MApN și Asociația ONOR printr-un eveniment special. Calea Victoriei va fi inima activităților

Ziua Armatei, sărbătorită la București de MApN și Asociația ONOR printr-un eveniment special. Calea Victoriei va fi inima activităților

de Georgiana Adam    |   

De Ziua Armatei, pe 25 octombrie, românii sărbătoresc 80 de ani de la eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă: în acea zi, acum opt decenii, trupele naționale eliberau orașele Carei și Satu Mare, punând capăt, de facto, Dictatului de la Viena.

Ministerul Apărării le-a pregătit bucureștenilor un eveniment special cu această ocazie. Este vorba despre o suită de manifestări în parteneriat cu Asociația ONOR și Centrul cultural ARCUB.

Pe 25 și 26 octombrie vor fi două zile cu paradă și momente de reconstituiri istorice în Capitală. Calea Victoriei din București care, în mod uzual devine pietonală în weekend, va fi un punct central al acestor activități.

Organizatorii și-au propus ca momentul istoric comemorativ să devină o mare sărbătoare a libertății.

"Pe 25 octombrie este Ziua Armatei. Tot atunci, Asociația ONOR, pe care am înființat-o în cadrul Departamentului din MApN pe care îl conduc, împlinește un an de zile.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri seara, în zona Calea Victoriei - Piața George Enescu. Pe scenă vor evolua orchestra simfonică a Operei Române, orchestra noastră, a armatei, iar sâmbătă, pe 26 octombrie, la ora 11, va avea loc o mini-paradă împreună cu partenerii americani, care vor defila și ei.

Vor urma alte evenimente, și pentru copii și pentru adulți, va fi muzică militară, vor fi display-uri statice, unde se vor afla colegii mei de la Ministerul Apărării și Ministerul de Interne. Vor rula, inclusiv pe scena principală de la Cercul Național, testimoniale ale luptătorilor români din Al Doilea Război Mondial și vor fi prezenți și veterani în viață.

Sperăm să ne bucurăm de vreme bună și sperăm, de asemenea, să perpetuăm această inițiativă, aflată acum la prima ediție.

Programul manifestărilor va fi afișat pe site-ul nostru, onor.ro, pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, la Metrorex și la toți partenerii noștri.

Toate aceste evenimente sunt făcute pentru oameni și pentru populație și pentru a mulțumi și a le arăta respectul oamenilor din Armata României", a spus secretarul de stat în MApN la Antena 3 CNN.

 

Subiecte în articol: MApN Ziua Armatei
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile