Antena 3 CNN Actualitate Social Ziua Americii, sărbătorită la Ambasadă. Klaus Iohannis: „Statele Unite sunt principalul garant al securității României”

Ziua Americii, sărbătorită la Ambasadă. Klaus Iohannis: „Statele Unite sunt principalul garant al securității României”

Ziua Americii este sărbătorită la Ambasadă, acolo unde ambasadorul Statelor Unite Hans Klamm și președintele României Klaus Iohannis au ținut un discurs cu această ocazie.

„Domnule preşedinte Iohannis, în întâlnirea avută la Washington l-aţi încurajat pe preşedintele Trump să privească spre viitorul parteneriatului nostru şi să exploreze modalităţi de a-l consolida. Iar preşedintele Trump a răspuns că parteneriatul nostru acoperă multe dimensiuni, inclusiv relaţiile economice, militare şi culturale. Iar astăzi noi consolidăm şi mai mult aceste legături. Ambasada mea va îndeplini acum angajamentul preşedintelui meu de a consolida şi mai mult parteneriatul nostru strategic. În această toamnă vom găzdui cea mai numeroasă misiune comercială care a ajuns vreodată în România şi vom încuraja investiţiile dintre ţările noastre, în ambele direcţii”, a declarat Hans Klemm.

„Colaborarea noastră militară şi în domeniul aplicării legii este mai strânsă decât oricând şi vom lucra cu partenerii noştri români pentru a îmbunătăţi securitatea transatlantică, pentru a garanta stabilitatea în regiunea Mării Negre şi pentru a lupta împotriva terorismului aici şi peste hotare, la mare distanţă. Suntem dornici să susţinem România în angajamentul său de a investi 2% din PIB pentru apărare", a spus Hans Klemm. 

„Vă rog să îmi permiteţi să privesc un moment şi spre trecut, să menţionez ce am realizat: aderarea României la NATO, sacrificiul nostru comun pe câmpurile de luptă din Irak şi Afganistan, deschiderea amplasamentului sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu şi întâlnirea dumneavoastră cu preşedintele Trump la Washington, domnule preşedinte Iohannis", a spus Klemm. 

„Aşteptăm cu interes să dezvoltăm fiecare dimensiune a parteneriatului nostru împreună cu noul guvern condus de prim-ministrul Mihai Tudose şi cu membrii Parlamentului României", a spus ambasadorul SUA. 

„În acest an sărbătorim două decenii de la lansarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Parteneriatul a influenţat decisiv evoluţia României în aceşti 20 de ani. În aceşti 20 de ani, România a învăţat, inclusiv cu sprijinul Statelor Unite, ce înseamnă forţa democraţiei şi respectul faţă de justiţie, stat de drept şi transparenţă. Cetăţenii români ştiu astăzi că valorile democratice nu pot fi negociate. Acestea sunt principii înscrise şi în Declaraţia de independenţă a Statelor Unite ale Americii şi, iată, ele aduc popoarele noastre cu atât mai aproape”, a afirmat Iohannis la recepţia organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei. 

„Cetăţenii României de azi şi-au demonstrat maturitatea şi verticalitatea morală. Acum este timpul ca ţara să fie guvernată responsabil şi predictibil, punând interesul cetăţeanului pe primul loc şi dovedind partenerilor noştri străini că România este acelaşi partener stabil, care îşi respectă angajamentele asumate”, a  mai spus Iohannis.

„Pentru România, întărirea constantă a relațiilor transatlantice este esențială. Statele Unite ale Americii sunt importante pentru Uniunea Europeană, dar în același timp o uniune unită și puternică este importantă pentru Statele Unite ale Americii. Sunt convins că acest adevăr este conștientizat pe ambele maluri ale Atlanticului, iar România va continua să mențină activ acest obiectiv. Statele Unite sunt principalul garant al securității României. La mulți ani, Statelor Unite ale Americii! Veți găsi mereu în România un aliat, un partener și un prieten pe care vă puteți baza”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Subiecte în articol: Hans Klemm ambasada Klaus Iohannis
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile