Antena 3 CNN Externe CNN: Trump și Zelenski vor vorbi vineri la telefon. Președintele ucrainean, la BBC: Colaborarea va fi grea, dar noi muncim din greu

CNN: Trump și Zelenski vor vorbi vineri la telefon. Președintele ucrainean, la BBC: Colaborarea va fi grea, dar noi muncim din greu

de Bianca Chirilă    |   

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și fostul președinte al SUA, dar și actualul candidat republican la viitoarele alegeri prezidențiale, Donald Trump, vor discuta vineri la telefon, potrivit unor surse citate de CNN. De asemenea, Zelenski a declarat, într-un interviu pentru BBC, că dacă Trump va fi reales colaborarea cu el „va fi o muncă grea”.

Discuția de vineri dintre Zelenski și Trump va fi prima de când fostul președinte al SUA a părăsit Casa Albă și are loc pe fondul preocupărilor cu privire la politica lui Trump față de războiul din Ucraina, dacă acesta ar câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

Într-un interviu pentru BBC din Londra, Zelenski a spus că este dispus să lucreze cu oricine este la putere în SUA.

Trump a spus de mai multe ori că ar putea pune capăt războiului din Ucraina într-o singură zi dacă ar fi reales ca președinte, însă nu este clar și cum ar face acest lucru.

De asemenea, Zelenski a vorbit, într-un interviu BBC, despre cum ar arăta relația dintre el și Trump dacă acesta ar câștiga un nou mandat de președinte al SUA.

„Colaborarea cu Donald Trump, dacă va fi reales ca președinte al SUA, va fi o muncă grea, dar vom munci din greu”, a declarat Zelenski.

Cu doar câteva zile în urmă, J.D. Vance a fost ales de Trump pentru a-i fi vicepreședinte, în cazul în care acesta va câștiga alegerile. În ceea ce privește Ucraina, el a spus că „nu prea îi pasă de ce se întâmplă”, fapt ce a stârnit temeri că ajutorul primit de Ucraina din partea SUA s-ar reduce semnificativ.

„Poate că el chiar nu înțelege ce se întâmplă în Ucraina, așa că trebuie să lucrăm cu Statele Unite”, a declarat Zelenski.

În dezbaterea cu președintele Joe Biden, de luna trecută, Trump a spus că nu sunt acceptabile condițiile lui Vladimir Putin, ca o eventuală pace să depindă de cedarea celor patru teritorii ocupate în prezent de Rusia.

Săptămâna trecută, când Zelenski se afla în SUA, a spus că „toată lumea așteaptă alegerile din noiembrie”, inclusiv Putin. El a mai adăugat că Biden și Trump sunt „foarte diferiți”, dar ambii susțin democrația, motiv pentru care a declarat: „Cred că Putin îi va urî pe amândoi”.
 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile