Antena 3 CNN Externe Zelenski și-a prezentat planul de victorie la Kiev și a vorbit de "măsuri de descurajare ne-nucleare". "Exclus să cedăm teritorii"

Zelenski și-a prezentat planul de victorie la Kiev și a vorbit de "măsuri de descurajare ne-nucleare". "Exclus să cedăm teritorii"

de Adrian Iclozan    |   

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a prezentat, miercuri, mult-invocatul "plan de victorie", într-un discurs rostit în Parlamentul de la Kiev, relatează Agerpres, citând AFP.

El a exclus posibilitatea cedării de teritorii către Rusia pentru a pune capăt războiului declanșat în urma invaziei din februarie 2022.

"Planul de victorie a fost pregătit", a declarat Zelenski în fața deputaților, potrivit unei înregistrări video difuzate pe contul de Facebook al președinției ucrainene.

"Rusia trebuie să piardă războiul împotriva Ucrainei. Nu poate exista o 'înghețare' (a liniei frontului). Nu poate exista niciun schimb în ceea ce privește teritoriul Ucrainei sau suveranitatea acesteia", a continuat președintele ucrainean.

Planul lui Zelenski: Rusia să fie forțată să participe la un summit de pace și să pună capăt războiului

Potrivit acestuia, Ucraina și aliații săi trebuie "să forțeze Rusia să participe la un summit pentru pace și să fie gata să pună capăt războiului".

Totodată, Zelenski a denunțat sprijinul militar acordat Rusiei de China, Coreea de Nord și Iran.

"Coaliția de criminali a lui Putin include acum Coreea de Nord (...) Toată lumea vede ajutorul regimului iranian pentru Putin. Este valabil și pentru cooperarea Chinei cu Rusia", a spus Volodimir Zelenski.

El a insistat, susținând că serviciile de informații de la Kiev au confirmat faptul că Phenianul a furnizat Rusiei nu numai arme, ci și soldați.

Zelenski a vorbit de desfășurarea de mijloace de descurajare "ne-nucleare" în Ucraina

Miercuri, liderul ucrainean a reluat apelurile către aliați pentru ridicarea restricțiilor privind folosirea armamentului occidental în lovituri în adâncul teritoriului rus.

Zelenski a menționat, totodată, amplasarea de "mijloace de descurajare" non-nucleare în țara sa.

"Ucraina își propune să desfășoare pe teritoriul său un set cuprinzător de măsuri strategice de descurajare ne-nucleare, care vor fi suficiente pentru a proteja țara de orice amenințare militară din partea Rusiei", a spus afirmat el.

Potrivit președintelui ucrainean, acest aspect a fost detaliat într-o "anexă secretă" la "planul de victorie" și a fost prezentat SUA, Marii Britanii, Franței, Italiei și Germaniei.

Kremlinul a reacționat, miercuri, la declarațiile președintelui ucrainean, cerând conducerii de la Kiev "să se trezească" la realitate.

"Singurul plan de pace care poate exista este ca regimul de la Kiev să înțeleagă că politica sa este fără perspectivă și că este necesar să se trezească", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Rusia Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile