Antena 3 CNN Externe Zelenski vorbeşte pentru prima dată despre incursiunea ucraineană în Kursk: Acţiuni care mută războiul pe teritoriul Rusiei

Zelenski vorbeşte pentru prima dată despre incursiunea ucraineană în Kursk: Acţiuni care mută războiul pe teritoriul Rusiei

de Claudia Popovici    |   

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut, sâmbătă, într-un mesaj video, că există acţiuni desfăşurate de armată „pentru a muta războiul pe teritoriul agresorului”, în condiţiile în care până acum oficialii de la Kiev au păstrat tăcerea în legătură cu incursiunea trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, care se desfăşoară deja de cinci zile.

„Astăzi, şeful Apărării Sîrski, a raportat deja de mai multe ori în ceea ce priveşte linia frontului şi acţiunile noastre şi împingerea războiului pe teritoriul agresorului. Sunt recunoscător fiecăreia dintre unităţile forţelor noastre de apărare care asigură acest lucru”, a spus Volodimir Zelenski.

El a menţionat că „Ucraina dovedeşte că este cu adevărat capabilă să facă dreptate şi garantează exact tipul de presiune de care este nevoie - presiune asupra agresorului”, a explicat Volodimir Zelenski într-o referire implicită la incursiunea ucraineană din Kursk.

 Zelenski a mai spus că se pregătesc „noi decizii care vor limita statul rus”,  făcând referire la coordonarea cu aliaţii în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva Rusiei şi a asociaţilor ei.

„Săptămâna aceasta avem un pachet american. Rachete pentru Stingers, obuze pentru HIMERS, artilerie de calibru 155. Lucrăm pentru a asigura logistica în timp util, astfel încât ajutorul să poată fi livrat pe linia frontului cât mai curând posibil. Şi aşteptăm cu nerăbdare deciziile privind capacitatea pe termen lung - din partea Statelor Unite, a Regatului Unit şi a Franţei - decizii puternice care vor aduce mai aproape o pace justă”, a mai transmis preşedintele Ucrainei.

Rusia duce lupte intense împotriva miilor de trupe ucrainene care au pătruns începând de marţi până la o adâncime de 20 km în regiunea Kursk, după cel mai mare atac al Ucrainei asupra teritoriului suveran al Rusiei de la începutul războiului în 2022.

 

Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Război Ucraina Kursk
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile