Antena 3 CNN Externe Zelenski, mesaj pentru Moscova: "Va fi ca pe Insula Șerpilor!" | Cine sunt "cei condamnați să se târască"

Zelenski, mesaj pentru Moscova: "Va fi ca pe Insula Șerpilor!" | Cine sunt "cei condamnați să se târască"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că drapelul Ucrainei va flutura din nou în peninsula ucraineană Crimeea - anexată de Rusia în 2014 - la fel cum se întâmplă deja în Insula Șerpilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

''Cei condamnați să se târască nu vor reuși să le ia celor care sunt sortiți să zboare nici măcar Insula Șerpilor", a spus el, folosind o metaforă pentru armata rusă.

"De aceea, steagul albastru și galben a revenit pe insulă, iar într-o zi va reveni, fără îndoială, și în peninsulă, precum și în toate orașele și satele noastre ocupate, în timp ce imnul nostru național va răsuna în fiecare dintre ele'', a continuat președintele ucrainean, potrivit unei înregistrări video difuzată pe rețelele de socializare.

Zelenski și-a exprimat, totodată, recunoștința pentru militarii implicați în lupta pentru Insula Șerpilor.

Zelenski: "A durat două luni să recuperăm Insula Șerpilor"

''Drapelul nostru a fost ridicat acolo. Această operațiune a durat două luni.

Servicii secrete, forțe de operațiuni speciale, unitatea 'Alfa' a serviciului de securitate, gărzi de frontieră, geniști, forțe navale, forțe aeriene.

Și acum, toți căpitanii ruși - fie de pe nave maritime sau dintr-un avion - pot să vadă drapelul ucrainean pe Insula Șerpilor, pentru a ști că statul nostru nu poate fi înfrânt'', a subliniat el.

Rusia s-a retras la 30 iunie de pe Insula Șerpilor, de importanță strategică în Marea Neagră, susținând că a făcut ''un gest de bunăvoință'', în timp ce Ucraina susține că i-a alungat pe militarii Moscovei printr-o campanie care a implicat bombardamente de artilerie, tiruri de rachete și drone.

Joi, Moscova a comunicat că a bombardat, din nou, cu rachete "de precizie" obiectivul pe care a anunțat oficial că l-a abandonat în data de 30 iunie.

Armata rusă susține că unii dintre militarii ucraineni care au înălțat drapelul național pe insulă au fost uciși, iar supraviețuitorii au fugit.
 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile