Antena 3 CNN Externe Zelenski, furios din cauza planului de pace al Braziliei și Chinei: „Nu suntem proști. Sunt de partea Rusiei”

Zelenski, furios din cauza planului de pace al Braziliei și Chinei: „Nu suntem proști. Sunt de partea Rusiei”

de Bianca Chirilă    |   

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat propunerea de pace elaborată de Brazilia și China. „E o lipsă de respect față de Ucraina. Ei sunt de partea Rusiei”, a mai spus Zelenski, potrivit POLITICO.

„Propunerea chinezo-braziliană este distructivă. Este doar o declarație politică”, a declarat Zelenski în timpul unui interviu acordat site-ului brazilian de știri Metropoles miercuri seara.

Brazilia și China au semnat o declarație comună în luna mai, prin care solicită discuții de pace care să implice atât Rusia, cât și Ucraina. Cu toate acestea, potrivit președintelui ucrainean, cele două țări s-au consultat cu Moscova, dar nu și cu Kievul.

„Nu suntem proști. Cum poți spune 'iată inițiativa noastră' fără să ne ceri nimic? Aceasta este o lipsă de respect față de Ucraina”, a mai spus el.

Zelenski și-a exprimat îndoiala cu privire la eforturile Braziliei de a găsi o soluție pașnică, argumentând că președintele rus, Vladimir Putin, pe care l-a descris ca fiind un „criminal”, nu are nicio intenție de a pune capăt conflictului.

Când a fost întrebat despre poziția Braziliei cu privire la război, Zelenski a spus: „Din păcate, cred că ei sunt de partea Rusiei”.

„Am avut o conversație bună cu președintele Lula și am crezut că mă înțelege. Am fost recunoscător să-l cunosc și am fost foarte deschis. M-am gândit că voi vedea în experiența lui o înțelegere a ceea ce se întâmplă, și nu doar o pacificare politică”, a adăugat el.

Putin a descris săptămâna trecută Brazilia, China și India ca parteneri de încredere, care ar putea acționa ca intermediari în posibile negocieri cu Ucraina.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile