Ucraina are graniță cu Polonia și Belarus în zona menționată.
"Pentru a respinge o eventuală invazie inamică de pe teritoriul Belarusului, se construiesc bariere, fortificații și sunt amplasate sisteme de supraveghere video la distanță (...) A fost probat modul în care sunt folosite sistemele de supraveghere video pentru a monitoriza fâșia de frontieră 24 de ore din 24", se spune într-un comunicat al biroului președintelui ucrainean.
Contul de Facebook al lui Zelenski a difuzat imagini din timpul prezenței liderului de la Kiev în regiunea Volînia.
Cu această ocazie, Zelenski a evidențiat rolul militarilor din forțele de apărare a frontierei de stat în luptele de la Bahmut.
"Știu cât de puternică a fost rezistența voastră acolo. Doresc să vă mulțumesc vouă și fraților voștri de arme", a spus el, conform CNN.
Vizita președintelui ucrainean continuă ceea ce pare a fi un tur al liniei frontului efectuat de liderul de la Kiev.
Marți, el a făcut o vizită-surpriză la Avdiivka, un oraș din regiunea estică Donețk, care este înconjurat pe trei laturi de forțele rusești.
Tensiuni în creștere la granița dintre Ucraina și Belarus
Tensiunile au crescut la granița de 1.000 de kilometri dintre Ucraina și Belarus.
Acest din urmă stat, captiv pe orbita Moscovei în uniunea Rusia - Belarus, a jucat un rol-cheie în susținerea invaziei declanșate pe 24 februarie 2022, cu toate că regimul lui Aleksandr Lukașenko a rezistat, până în prezent, presiunilor de a contribui cu trupe proprii la războiul din Ucraina.
Kievul a închis toate punctele de trecere a frontierei cu satelitul Moscovei, de teamă că Belarus ar putea fi folosit ca platformă pentru o nouă invazie.
Exercițiile militare comune din ultimul an ale forțelor armate din Belarus și Rusia au amplificat îngrijorarea că trupele guvernului de la Minsk s-ar putea alătura, în cele din urmă, forțelor Kremlinului în Ucraina.