Antena 3 CNN International News Zeci de oameni au murit într-o clădire în flăcări, în Japonia. Focul ar fi fost pus intenționat

Zeci de oameni au murit într-o clădire în flăcări, în Japonia. Focul ar fi fost pus intenționat

Cel puțin 27 de oameni ar fi murit, vineri dimineața, după izbucnirea unui incendiu într-o clădire din centrul orașului japonez Osaka, anunță presa internațională.

de Adrian Iclozan    |   

Presa locală relatează că victimele incendiului din Japonia au suferit stop cardio-respirator, o expresie folosită adesea în rapoartele preliminare înainte ca decesul să fie confirmat oficial.

UPDATE: Cel puțin 19 morți confirmați

Cel puțin 19 persoane au murit în incendiul izbucnit vineri dimineață la o clinică de psihiatrie dintr-o clădire de opt etaje din Osaka și există indicii că incidentul a fost provocat, relatează agenția japoneză de presă Kyodo, citând surse apropiate anchetei polițienești.

Bilanţul deceselor confirmate ar urma să crească.

Departamentul de Pompieri a transmis că sunt 27 de persoane care nu prezentau semne vitale în momentul în care au fost scoase de la etajul al patrulea al acestei clădiri, ce găzduiește diverse centre şi spații comerciale.

Pompierii au fost anunțați în jurul orei locale 10:20 de izbucnirea incendiului, iar flăcările au fost stinse în jurul orei 10:45, după ce au ars o zonă de circa 25 de metri pătrați.

Potrivit unor surse din anchetă, incendiul a izbucnit de la un lichid care a curs dintr-o pungă de hârtie care a fost adusă în interior de un bărbat în jurul a 60 de ani.

Bărbatul ar fi plasat această pungă  în apropiere de recepția clinicii

Știrea inițială

Victimele se aflau într-o clinică situată la etajul patru al clădirii la momentul izbucnirii flăcărilor, în interior.

Focul a distrus o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Imagini de la fața locului, distribuite pe rețelele sociale, arată ferestrele înnegrite de fum ale imobilului după ce pompierii au reușit să lichideze incendiul.

Pompierii au fost alertați vineri dimineața și au reușit să stingă focul după aproximativ 30 de minute.

Clădirea afectată este situată într-o zonă din oraș cunoscută pentru specificul comercial și de divertisment.

Poliția examinează posibilitatea ca incendiul să fi fost declanșat în mod intenționat, menționează radiodifuzorul local NHK, citat de BBC.

Subiecte în articol: Osaka incendiu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog