Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Zece motive pentru a cumpăra fructe și legume congelate

Zece motive pentru a cumpăra fructe și legume congelate

Fructele și legumele congelate devin o opțiune din ce în ce mai atractivă pentru mulți români.

de Georgiana Adam    |   

Aceste produse oferă o soluție practică și accesibilă pentru a menține o dietă echilibrată, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea sau gustul. Deși adesea subestimate, fructele și legumele congelate pot fi la fel de nutritive și delicioase ca cele proaspete, oferind numeroase beneficii pe care mulți nu le cunosc.

Fructele și legumele congelate sunt adesea culese și procesate în momentul lor de maximă maturitate, ceea ce înseamnă că își păstrează vitaminele, mineralele și antioxidanții esențiali. Acest proces de congelare rapidă contribuie la conservarea nutrienților și a prospețimii, asigurând că fiecare masă preparată este atât sănătoasă, cât și savuroasă. De la reducerea risipei alimentare până la economisirea timpului în bucătărie, există numeroase motive pentru care ar trebui să alegem aceste produse pentru o dietă variată și echilibrată.

1. Sunt la fel de hrănitoare ca atunci când sunt proaspete

Legumele și fructele sunt culese proaspete și congelate imediat. Citiți etichetele alimentelor. Acestea vă pot ajuta să alegeți legume congelate sau fructe congelate cu puțin sau deloc sodiu, zahăr sau grăsimi saturate adăugate.

2. Puteți economisi bani

Vă puteți aproviziona cu legume congelate și fructe congelate atunci când acestea sunt la reducere. Verificați pliantele de la magazinul alimentar local și comparați prețurile.

3. Vă economisesc timp

Nu este nevoie să le spălați sau să le tăiați. Căutați legume și fructe congelate în forma de care aveți nevoie - întregi, feliate sau tăiate cubulețe. Încercați să aveți 1 sau 2 tipuri de legume și fructe în congelator. Acestea vă vor fi utile pentru a pregăti mese sau gustări rapide și ușoare.

4. Puteți reduce risipa de alimente

Aveți nevoie de o legumă sau de un fruct pentru o rețetă, dar nu știți dacă le veți folosi pe toate? Opțiunile congelate vă permit să folosiți doar ceea ce aveți nevoie și să păstrați restul pentru altă dată.

5. Mai multe opțiuni

Unele legume și fructe nu sunt disponibile proaspete pe tot parcursul anului. Cumpărând opțiuni congelate, vă puteți bucura de o varietate mai mare pe tot parcursul anului.

6. Le puteți folosi în mai multe moduri

Legumele și fructele congelate sunt excelente în multe rețete. De exemplu:

- puteți să dezghețați fructele de pădure congelate și să le adăugați la rețeta dvs. preferată de brioșe sau alte prăjituri

- folosiți cubulețe de dovleac congelat pentru o supă cremă rapidă

- adăugați felii de piersici congelate în iaurt pentru o aromă gustoasă

- prăjiți legume congelate sau să le gătiți la aburi și le asezonați pentru o garnitură.

7. Acestea ar trebui să constituie jumătate din masa dvs.

Legumele și fructele congelate vă pot ajuta să mâncați mai multe fructe și legume în fiecare zi.

8. Ele durează mai mult

Aceste legume congelate și fructe congelate se strică mai greu decât cele proaspete.

9. Se gătesc mai repede decât legumele proaspete

Legumele congelate se gătesc rapid, ceea ce vă economisește timp. De exemplu, în ultimul minut de fierbere a pastelor, adăugați broccoli congelat în oala cu apă clocotită. Scurgeți broccoli și pastele, apoi puneți deasupra sosul preferat pentru paste.

10. Gustoase pe tot parcursul anului

Legumele și fructele proaspete sunt congelate atunci când aroma lor este la apogeu.

În concluzie, deși alimentele congelate sunt controversate, acest lucru nu este chiar surprinzător. De fapt, atunci când ne uităm la raionul de alimente congelate, vedem mai ales alimente nesănătoase, cum ar fi pizza, quiche, lasagna și cartofi pentru prăjit. Acestea sunt alimentele care sunt responsabile pentru reputația proastă a alimentelor congelate. Mâncărurile preparate conțin, în general, multe calorii, acizi grași nesaturați, multă sare și, în cea mai mare parte, potențiatori de aromă.

Dar data viitoare când mergeți la cumpărături, nu ezitați să aruncați o privire la ingredientele și valorile nutriționale de pe ambalaj. În prezent, există o gamă largă de fructe sau legume congelate care au suferit foarte puține prelucrări industriale, conțin puțini sau deloc aditivi și au valori nutriționale echivalente cu cele ale mâncărurilor făcute în casă.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?