Antena 3 CNN Externe Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran au fost anulate până luni de teama unui atac israelian

Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran au fost anulate până luni de teama unui atac israelian

Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran au fost anulate de duminică de la ora 21:00 până luni la ora locală 06:00, a anunțat duminică presa de stat, citând un purtător de cuvânt al Organizației Aviației Civile din Iran.

Acest lucru vine pe fondul temerilor legate de un posibil atac israelian, după atacul cu rachete de represalii al Iranului împotriva Israelului săptămâna trecută, conform alarabiya.net.

Marți, Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran (IRGC) a lansat aproximativ 200 de rachete asupra Israelului, ca represalii după ce liderii unor grupări aliate Teheranului au fost uciși în atacuri.

Tirul de rachete de marți, al doilea atac direct al Iranului asupra Israelului, a avut loc după ce un raid aerian israelian i-a ucis la Beirut pe șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, și pe generalul Abbas Nilforoushan, șeful IRGC.

A fost, de asemenea, o represalii pentru uciderea liderului grupării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, la 31 iulie, la Teheran, într-un atac atribuit pe scară largă Israelului.

Sâmbătă, ministrul iranian de externe, Abbas Araghchi, a avertizat cu privire la o „reacție proporțională și similară din partea Iranului, și chiar mai puternică” în cazul unui atac al Israelului.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile