Antena 3 CNN Externe Zboruri suspendate în Germania din cauza protestelor activiștilor pentru climă

Zboruri suspendate în Germania din cauza protestelor activiștilor pentru climă

de Ioana Coman    |   

Activiștii pentru climă au intrat în patru aeroporturi din Germania joi dimineaţă, provocând suspendarea traficului la două dintre ele, Koln/Bonn şi Nurnberg, scrie AFP, preluată de Agerpres.

„Membri ai Ultima Generaţie au manifestat joi dimineaţă în patru aeroporturi germane: la Berlin, Koln/Bonn, Nurnberg şi Stuttgart. Un total de opt persoane au intrat pe piste la ora 5 a.m. (CET) şi s-au lipit de asfalt”, a precizat organizaţia Ultima Generație într-un comunicat.

La fiecare aeroport, doi activişti care purtau veste portocalii fluorescente au afişat bannere pe care scria, printre altele, „Petrolul ucide", dar nu au pătruns pe pistele de decolare şi aterizare.

Cu toate acestea, traficul aerian a fost suspendat până la noi ordine pe aeroporturile Koln/Bonn şi Nurnberg, din cauza operaţiunilor de poliţie în desfăşurare, au indicat operatorii acestora.

La Berlin şi Stuttgart, protestatarii blocaţi pe pistă au fost expulzaţi rapid de poliţie, iar operaţiunile de zbor nu au fost afectate, au declarat pentru AFP surse poliţieneşti şi aeroportuare.

Activiştii pentru climă au cerut prin acest protest semnarea unui acord global pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili.

Aceasta este cea mai recentă acţiune a organizaţiei "Ultima generaţie", care a organizat deja, de mai multe ori, proteste similare în mai multe aeroporturi din Germania. La sfârşitul lunii iulie, traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt a fost temporar suspendat.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile