Antena 3 CNN Life Sănătate Mai mult de două treimi dintre români mănâncă săptămânal acest preparat. Cât de sănătos e să faci asta

Mai mult de două treimi dintre români mănâncă săptămânal acest preparat. Cât de sănătos e să faci asta

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 22:30 23 Sep 2022 Modificat la 22:45 23 Sep 2022

Zacusca făcută acasă, pe care, de obicei, o prepară ei înșiși este preferata românilor. Cele mai mari cantități de zacuscă sunt produse în județele Ilfov, Iași și Mureș. Preferata este, în mod clar, zacusca de vinete.

Zacusca este o mâncare indispensabilă în România

Peste două treimi din populație consumă în fiecare săptămână zacuscă, potrivit unui sondaj online realizat de Malagrow România între 24 august și 14 septembrie, la care au participat 3.242 de persoane. Pentru majoritatea respondenților (62%), zacusca face parte din masa de zi cu zi, scrie turnulsfatului.ro.

Zacusca de ciuperci și de fasole sunt foarte apreciate, însă doar o minoritate de respondenți au votat pentru zacusca de pește, de dovlecei și de conopidă.

Zacusca de vinete e preferata românilor

Marea majoritate a respondenților (80,1%) optează pentru zacusca făcută acasă, doar 11,3% cumpărând acest preparat din magazinele alimentare și 8,6% de la producătorii locali sau din piețe.

Murăturile, mai ieftine în magazine decât preparate acasă. Cât costă aprovizionarea pentru iarnă

Anul acesta, prepararea în casă a murăturilor și dulcețurilor pentru iarnă ne va costa mai mult decât dacă am cumpără borcanele direct din magazin. Prețurile legumelor au crescut.

Se pare că este mai ieftin să comandăm conservele decât să le preparăm la noi acasă, potrivit unui studiu făcut de reporterii News Hour with CNN.

Potrivit studiului, dulcețurile și compoturile pentru iarnă pot fi comandate cu prețuri între 15 și 25 de lei. Un borcan de zacuscă pornește de la 18 lei. Prețurile borcanelor de murături încep de la 18 lei pe kilogram.

 

Etichete: zacusca vinete
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole