Antena 3 CNN Life Timp liber Zacusca, alimentul-vedetă al toamnei. Sfaturi utile de la Lygia Alexandrescu pentru o reţetă dietetică

Zacusca, alimentul-vedetă al toamnei. Sfaturi utile de la Lygia Alexandrescu pentru o reţetă dietetică

Iulia Gorgorin
<1 minut de citit Publicat la 10:16 29 Sep 2020 Modificat la 10:16 29 Sep 2020

Zacusca este mult judecată atunci când vine vorba de dietă şi de menţinerea greutăţii corporale. Şi pe bună dreptate, e un produs sodat/sărat şi care conţine o cantitate mare de grăsimi folosită pentru prăjirea legumelor.

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu enumeră câteva modificări ale reţetei clasice care conduc la un produs dietetic, uşor de digerat, săţios şi slab caloric.

Este drept că zacusca s-a pregătit mereu ca o conservă de toamnă, însă în cantităţi mari, ca să ţină toata iarna, chiar până în Postul Paştelui.

Obţinută din ceapă prăjită, roşii/suc de roşii şi legume coapte pe grătar şi consumata constant, zacusca tradiţională poate declanşa tulburări la nivel digestive şi creştere în greutate.

Zacusca poate fi gătită şi dietetic şi poate fi foarte gustoasă. Mai nou, există tendinţa de a congeala legumele coapte la grătar: vinetele, ardeii, dovleceii, gogoşarii şi de a face porţii mici de zacuscă. Acest lucru permite ca legumele coapte, să fie fierte în suc de roşii cu ceapă şi cu adaos scăzut de sare, iar uleiul să se adauge dupa gatire.

 

Citește mai multe din Timp liber
» Citește mai multe din Timp liber
TOP articole