Antena 3 CNN Actualitate Zăcămintele de aur ale României, ispită pentru marile puteri. Informaţii, în premieră, din prima carte placată cu aur

Zăcămintele de aur ale României, ispită pentru marile puteri. Informaţii, în premieră, din prima carte placată cu aur

România a fost prădată de 1.600 de tone de aur în două milenii. Informaţiile sunt prezentate, pe larg, în cartea "Jefuitorii Aurului României", prima carte cu copertă de aur. Autorii au oferit detalii exclusive despre cei care au fost ispitiți de bogățiile ţării noastre şi cât aur a dispărut la Revoluție.

de Mihaela Bîrzilă    |   

Dacă în antichitate aurul era luat cu forţa şi deținătorii erau, de regulă, omorâți sau făcuţi sclavi, în epoca modernă metodele s-au diversificat şi modernizat îmbrăcând forma unor mecanisme economico-financiare subtile care creează aparențele unui cadru legislativ intern şi internațional corect politic, dar care are profunde ingerințe în suveranitatea statelor sublimându-le economiile naţionale, spun autorii.

Cât aur a luat de la noi Imperiul Otoman, cu ce cantități de aur au fost îngropați domnitorii Țarilor Romanești, cât aur a dispărut la Revoluție şi cine a pus ochii pe bogățiile noastre aflăm de la Marius Marinescu şi Liliana Cojocaru autorii cărţii "Jefuitorii Aurului României".

„Este adevărat" Este o carte de aur şi la propriu şi la figurat. Grafica şi scrisul este placat cu aur de 24 de carate. Are şi un conținut de aur pentru că alături de specialişti în aur am studiat peste 11.000 de documente despre aur din toate perioadele de la romani până în zilele noastre. Cât au s-a produs, cât aur a fost înstrăinat şi furat.

Această carte va apărea mâine împreună cu Jurnalul Naţional în toată ţara la un preţ simbolic", a spus autorul Marius Marinescu la emisiunea News Magazine de la Antena 3.

De asemenea acesta explică la ce concluzii s-a ajuns cu această carte document. Totul, pe larg, în materialul de mai jos.

Subiecte în articol: zăcămintele de aur România
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet