Antena 3 CNN Sport JO 2024 Yusuf Dikec explică ce se întâmpla, de fapt, în interiorul lui atunci când a tras la țintă cu mâna în buzunar pentru argint la JO 2024

Yusuf Dikec explică ce se întâmpla, de fapt, în interiorul lui atunci când a tras la țintă cu mâna în buzunar pentru argint la JO 2024

de Daniela Chihaia    |   

Turcul Yusuf Dikec care a devenit viral după ce a câștigat o medalie de argint la proba de tir de la Jocurile Olimpice 2024 afișând un calm infinit și cu un look casual, relaxat, fără echipament specific, spune că, la interior, simțea opusul a ceea ce arăta și ce l-a făcut atât de popular în toată lumea.

Postura lui Dikec, cu o mână în buzunarul pantalonilor, a declanșat un val de meme-uri pe rețelele sociale. În timp ce lumea era uluită de imaginea cool afișată de sportivul de 51 de ani, el și Sevval Ilayda Tarhan au luat argintul în proba de tir pe echipe, de 10 metri.

[GAL layout="5"]

Ajuns acasă, turcul comentează momentul: „În acele clipe, toată lumea spunea că păream foarte calm, dar de fapt, furtunile se năpusteau în mine”.

„Cred că postura mea de tragere a reprezentat foarte bine spiritul olimpic: fair-play-ul, simplitatea, claritatea și naturalețea. De aceea am atras atât de multă atenție”, a mai spus el, potrivit BBC.

Yusuf Dikec a ales să nu poarte echipamentul high-tech pe care l-au avut ceilalți concurenți la tir, purtând doar un simplu dop galben pentru urechi și ochelari de vedere obișnuiți.

Postura sa a fost imitată de alți sportivi de la JO 2024, campionul suedez la sărituri cu prăjina Armand Duplantis aducându-i un omagiu după ce și-a doborât propriul record mondial.

Suedezul Armand Duplantis, care și-a păstrat titlul olimpic la săritura cu prăjina și a stabilit un nou record mondial, l-a imitat pe trăgătorul de tir Yusuf Dikec. FOTO: Profimedia Images

Mijlocașul naționalei Turciei Irfan Can Kahveci a imitat și el poziția în timpul unui meci din această săptămână

După ce a câștigat prima medalie olimpică din carieră, Dikec spune că și-a propus să meargă și la Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles și să câștige aurul. „Eu și partenera mea vom obține aurul la Jocurile din Los Angeles 2028. Am împrumutat medalia de aur doar până în 2028”, a spus Dikec.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile