Antena 3 CNN Life YouTube restricționează accesul adolescenților la videoclipurile de fitness. Ce limitări va impune platforma

YouTube restricționează accesul adolescenților la videoclipurile de fitness. Ce limitări va impune platforma

de Mia Lungu    |   

YouTube va limita recomandările anumitor videoclipuri despre sănătate și fitness pentru adolescenți, inclusiv cele care „idealizează” anumite tipuri de corp, potrivit BBC.

YouTube spune că utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani vor putea în continuare să caute și să vizualizeze conținut legat de fitness, dar nu vor fi încurajați să vizioneze în mod repetat videoclipuri similare.

YouTube spune că acționează din cauza îngrijorărilor legate de faptul că expunerea repetată la astfel de materiale îi poate determina pe tineri să dezvolte „convingeri negative” despre ei înșiși.

Experții au salutat măsura, dar spun că aceasta trebuie să fie însoțită de o „discuție mai amplă” despre fitness și sănătate pentru tineri.

Algoritmul YouTube recomandă de obicei utilizatorilor conținut similar pe care să îl urmărească după ce au terminat un anumit videoclip, precum și afișarea videoclipurilor conexe într-o bară laterală.

Platforma spune că acest lucru nu va mai fi oferit adolescenților atunci când aceștia vizualizează anumite tipuri de conținut, inclusiv:

  • videoclipuri care compară trăsături fizice și idealizează unele tipuri în detrimentul altora
  • videoclipuri care idealizează anumite niveluri de fitness sau greutăți corporale
  • videoclipuri care prezintă agresiune socială sub formă de lupte fără contact și intimidare

YouTube a declarat că măsurile au fost luate după ce Comitetul său consultativ pentru tineret și familie a constatat că „adolescenții sunt mai predispuși decât adulții să își formeze convingeri negative despre ei înșiși atunci când văd mesaje repetate despre standarde ideale în conținutul pe care îl consumă online”.

Cu toate acestea, restricțiile privind videoclipurile oferite vor fi posibile numai dacă utilizatorul este conectat la un cont YouTube - și dacă a înregistrat o dată de naștere exactă.

Platforma nu are mijloace de verificare a vârstei pe care utilizatorii pretind că o au.

Dr. Petya Eckler, lector superior la Universitatea din Strathclyde, care studiază relația dintre imaginea corporală și social media, a declarat că salută anunțul, având în vedere „legătura dintre utilizarea social media de către tineri și percepția asupra corpului lor”. Dar ea a declarat pentru BBC mai mult trebuie să fie făcut.

„Acest lucru ar trebui să meargă mână în mână cu o discuție mai largă despre fitness și sănătate în cadrul familiilor și ideea că exercițiul fizic este o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea noastră generală și nu ar trebui să fie făcut doar din motive de aspect.”

YouTube a anunțat, de asemenea, noi modalități pentru părinți de a urmări activitățile copiilor lor pe platformă. Părinții își vor putea lega conturile cu adolescenții din gospodăria lor pentru a le vedea încărcările, abonamentele și comentariile și pentru a primi e-mailuri atunci când aceștia încarcă videoclipuri sau încep livestream-uri.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile