Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie (CAA) s-a implicat în luna iulie în acest caz după ce a primit un număr mare de plângeri referitoare la faptul că această companie nu achita sumele datorate. CAA a cerut Wizz Air să revizuiască mii de cereri respinse pentru acoperirea costurilor. La rândul lor, reprezentanții Wizz Air spun că au colaborat pe deplin cu autoritatea de reglementare și a implementat îmbunătățiri.
"Deși salutăm măsurile luate de Wizz Air după ce a dat greș în tratarea pasagerilor afectați, companiile aeriene ar trebui să aibă grijă în mod obișnuit de clienți și să respecte drepturile acestora atunci când zborurile sunt întârziate sau anulate", a declarat Paul Smith, directorul pentru consumatori la CAA.
În urma acestor evenimente, Wizz Air a reexaminat 25.000 de solicitări pentru zborurile către sau dinspre Marea Britanie începând cu 18 martie 2022. Dintre acestea, 6.000 au dus la plăți suplimentare, cu sume care variază semnificativ față de cele oferite în primă instanță de companie.
Plățile acoperă costuri precum zboruri alternative, costuri de transfer, cazare și facturi pentru mâncare pentru pasagerii care au rămas blocați.Compania s-a confruntat cu "provocări operaționale fără precedent" în vara anului 2022, a declarat directorul general al Wizz Air UK, Marion Geoffroy.
Citeşte şi: O companie aeriană low-cost reia cursele între București și Tel Aviv. Programul zborurilor