Antena 3 CNN Externe Vulcanul Şiveluci din Rusia a erupt după cutremurul de 7 grade pe Richter. A aruncat o coloană de fum și cenușă la 8 km înălțime

Vulcanul Şiveluci din Rusia a erupt după cutremurul de 7 grade pe Richter. A aruncat o coloană de fum și cenușă la 8 km înălțime

de Andreea Ştefan    |   

Vulcanul Şiveluci a erupt după cutremurul cu magnitudinea de 7,0 care a lovit în largul coastei de est a Rusiei, aruncând o coloană de fum și de cenușă la 8 kilometri înălțime, potrivit CNN.

Vulcanul Şiveluci se află la aproximativ 724 de km de Petropavlovsk-Kamchatsky, un oraș de coastă cu o populație de aproximativ 180.000 de locuitori, care se află în regiunea Kamchatka din estul Rusiei.

„Conform evaluărilor, coloana de cenușă se ridică până la 8 kilometri deasupra nivelului mării”, a raportat TASS.

Potrivit TASS, nu există persoane rănite.

Potrivit US Geological Survey (USGS), epicentrul cutremurului se afla la aproximativ 88 de km de Petropavlovsk-Kamchatsky și avea o adâncime de aproximativ 48 de km.

Cutremurul nu a cauzat „daune majore”, a raportat TASS, totuși, „clădirile sunt acum examinate pentru eventuale daune, acordându-se o atenție deosebită facilităților sociale”.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență nu a emis o avertizare de tsunami din cauza cutremurului, a informat TASS.

Anterior, Sistemul de Avertizare pentru Tsunami din SUA a avertizat că „valurile de tsunami periculoase de la acest cutremur sunt posibile la 300 km de epicentru de-a lungul coastelor Rusiei”.

Subiecte în articol: Rusia cutremur vulcanul Şiveluci
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile