Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă şi încep ploile. Vor fi diferenţe de 10 grade de la o zi la alta. Cum va fi în prima zi de școală

Vremea se schimbă şi încep ploile. Vor fi diferenţe de 10 grade de la o zi la alta. Cum va fi în prima zi de școală

de Milena Niță    |   

Prima zi de şcoală începe cu vreme bună, deși azi dimineață s-au înregistrat și minime de 0 grade în centrul țării. De marţi însă, vremea se schimbă, astfel că meteorologii anunţă o răcire a vremii şi precipitaţii. 

„Mâine (luni - n.r.) va o zi frumoasă în cea mai mare parte a țării, cu valori de temperaturi peste datele specifice perioadei din calendar.

Vorbim de valori de până la 32°C, în special în partea de vest-sud a țării, inclusiv în Capitală, unde va fi o maximă de 30°C. 

Însă, începând din orele serii, este posibil să vorbim de apariția precipitațiilor cu precădere în jumătatea vestică a țării, după care aria ploilor să fie în extindere și în același timp să vorbim și de cantități însemnate. 

Vorbim de 20-30 l/m² la nivel local și intensificări ale vântului care vor putea depăși viteze la rafală de 55-75 km/h.

Marți va fi o vreme în răcorire, exceptând partea de sud-est și est a țării, acolo unde temperaturile vor mai atinge valori de până la 29°, în timp ce în restul țării vor fi cel mult 19-24°.

Practic, până la finalul săptămânii este posibil să consemnăm aceste alternanțe cu mici variații de la o zi la alta, zile în care să vorbim de 29-30°, zile în care temperaturile să nu depășească cel mult 20-21°.

Răcorirea cea mai semnificativă se va resimți însă de la sfârșitul săptămânii viitoare, când maximele nu vor mai depăși 19-21° și precipitațiile vor fi prezente în cea mai mare parte a țării, local cu valori însemnate”, a spus Elena Mateescu, şefa ANM, duminică, la Antena 3 CNN.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile