Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile scad brusc de la o zi la alta, anunță ANM

Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile scad brusc de la o zi la alta, anunță ANM

de Laura Dinu    |   

România se află, la această oră, sub atenționare cod galben de ploi puternice.

Potrivit meteorologilor, până mâine la ora 10:00, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea aria ploilor se va restrânge către estul și nord-estul teritoriului.

Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10...20 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Elena Mateescu, președintele Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat însă că vremea va continua să se răcească, iar ploile, deși mâine se vor restrânge, în weekend se vor întoarce.

”Din punct de vedere termic deja observăm o schimbare semnificativă a vremii, o scădere bruscă a temperaturilor. Astăzi cel mult 11...20 de grade Celsius, joi o ușoară creștere în sudul Olteniei și al Munteniei, până la 30 de grade, în timp ce în nordul Moldovei sau în estul Transilvaniei vorbim de temperaturi de 20...21 de grade. 

Sambătă vremea se va răci accentuat, în special în regiunile intracarpatice acolo unde vorbim de valori, la nivelul maximelor, de numai 12...13 grade, în timp ce doar în Dobrogea vom mai consemna 27 de grade. 

Inclusiv în Capitală vom avea sambătă o maximă de 23...24 de grade, dar minima va atinge doar 11...12 grade”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Subiecte în articol: prognoza meteo vremea cod galben ploi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile