Antena 3 CNN Actualitate ALERTĂ în România. FURTUNILE fac PRĂPĂD în țară. Ce se întâmplă ACUM

ALERTĂ în România. FURTUNILE fac PRĂPĂD în țară. Ce se întâmplă ACUM

3 minute de citit Publicat la 20:04 03 Sep 2017 Modificat la 20:04 03 Sep 2017

Update: Circulaţia feroviară este întreruptă în zona Tuşnad, după ce mai mulţi arbori au fost smulşi de vijelie şi s-au prăbuşit peste calea ferată, în cădere unii rupând firele de alimentare cu energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că circulaţia feroviară este întreruptă în zona Tuşnad pe o perioadă nedeterminată, până la degajarea căii ferate.

Şi circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Harghita, din cauza brazilor căzuţi pe carosabil, la faţa locului acţionând lucrători de la Drumuri Naţionale şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Update: Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate pe mai multe sectoare de drum din Harghita, după ce zeci de arbori au fost doborâţi de vânt, duminică după-amiază, pentru degajarea carosabilului acţionând lucrătorii de la Drumuri Naţionale, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu, a declarat că pe DN 15 Topliţa-Borsec-Tulgheş se circulă îngreunat, după ce aproximativ 15 brazi au căzut pe şosea. La faţa locului intervin pentru înlăturarea arborilor de pe carosabil angajaţi de la drumuri şi pompieri, iar echipaje de Poliţie dirijează traficul.

De asemenea, se înregistrează probleme similare pe DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, pe vârful Ţechend şi între Odorheiu Secuiesc şi Praid, pe vârful Calonda, pe DN 12 (E578), la ieşirea din staţiunea Băile Tuşnad şi pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roşu, pe vârful Pângăraţi. În aceste situaţii se circulă alternativ, pe un fir, până la degajarea carosabilului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că doi copaci au căzut pe un bloc şi peste o maşină la Odorheiu Secuiesc, un copac a căzut peste o maşină la Gheorgheni, iar în satul Valea lui Pavel, comuna Corund, o anexă gospodărească a luat foc din cauza unui trăsnet.

În tot judeţul Harghita se înregistrează ploi, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Update: Furtuna violentă care a lovit municipiul Târgu Mureş, duminică după-amiază, a doborât 12 copaci, a blocat două drumuri şi a avariat mai multe maşini, acoperişul Clinicii TBC, precum şi pe cel al unui bloc de locuinţe.

"Două sensuri de drum au fost blocate parţial, este vorba de bulevardul 1 Decembrie 1918 şi Calea Sighişoarei din Târgu Mureş, patru autoturisme au fost lovite, dar şi două clădiri", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag.

Potrivit mr. Virag, furtuna a făcut probleme şi în zona Reghin, unde un copac a căzut pe drumul dintre Reghin şi Breaza, precum şi în Daneş, Sângeorgiu de Mureş şi Miercurea Nirajului.

La Târgu Mureş, furtuna a durat mai bine de 30 de minute, iar pe lângă vântul violent s-au semnalat şi căderi însemnate de precipitaţii, fiind inundate două intersecţii. Alte două autoturisme au fost avariate de un stâlp de lemn.

Știre inițială: Vremea rea a făcut prăpăd în țară! Vântul puternic a doborât arbori în mai multe localităţi din judeţul Argeş, duminică, pe mai multe drumuri fiind afectat traficul rutier, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, scrie Agerpres.

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe carosabil în localităţile Arefu, Brădet, Valea Iaşului şi Podul Dâmboviţei. De asemenea, două drumuri forestiere din comuna Nucşoara, care asigură accesul către vârfurile Moldoveanu şi Maliţa, au fost blocate de arborii doborâţi de vânt.

Reprezentanţii ISU Argeş au mai anunţat că s-au produs căderi de pietre pe DN 7C - Transfăgărăşan, în zona comunei Arefu, iar la Valea Mare Pravăţ şi Podul Dâmboviţei, crengile unor copaci au căzut pe liniile electrice.

O furtună puternică izbucnită duminică după amiază şi care a durat mai puţin de o oră a provocat numeroase pagube în judeţul Teleorman, unde vântul puternic a smuls acoperişuri şi a rupt mai mulţi copaci. Cea mai afectată este reşedinţa judeţului, municipiul Alexandria, unde vântul puternic a produs pagube în mai multe cartiere, scrie News.ro.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, o furtună puternică abătută duminică după-amiază şi care a durat mai puţin de o oră a provocat pagube în mai multe zone din judeţ.

Cel mai afectat este municipiul reşedinţă de judeţ, oraşul Alexandria, unde vijelia a rupt copaci şi a smuls acoperişuri. Astfel, pe strada 1 Mai din Alexandria un acoperiş a fost luat de vântul puternic, iar pe străzile Alexandru Ghica, Fraţii Goleşti, Libertăţii, 1 Mai şi B 3 mai mulţi copaci au căzut pe carosabil.

Mai multe autoturisme au fost avariate din cauza tencuielii desprinse de pe clădiri sau a bucăţilor de acoperiş smulse de vântul puternic.

Şi în oraşul Turnu Măgurele vântul puternic a smuls un acoperiş. De asemenea, între localităţile Mavrodin şi Călineşti, între Alexandria şi Furculeşti, dar şi în zona localităţii Brânceni copacii dezrădăcinaţi de vântul puternic au blocat drumurile.  

 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole