Antena 3 CNN Meteo Vremea la extreme în România: ANM anunță furtuni puternice și temperaturi caniculare. Zonele vizate de avertizările meteo

Vremea la extreme în România: ANM anunță furtuni puternice și temperaturi caniculare. Zonele vizate de avertizările meteo

de Ioana Coman    |   

Meteorologii au emis, vineri, noi avertizări cod portocaliu și galben de ploi torențiale pentru județele Constanța și Tulcea. În timp ce aceste zone vor fi afectate de furtuni, în vestul țării vor fi temperaturi foarte ridicate.

Cod portocaliu de furtuni

Interval de valabilitate: 30 august, ora 10 – 31 august, ora 03

În zona litorală a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

Cod galben de ploi torențiale

Interval de valabilitate: 30 august, ora 10 – 31 august, ora 10

În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50...55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza și seara, local și în centrul, sudul teritoriului, precum și la munte.

Cod galben de caniculă

Pe parcursul zilei de vineri în Banat și Crișana, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade.

De asemenea, sâmbătă (31 august) și duminică (1 septembrie), În Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17...22 de grade.

Săptămână viitoare în vestul și sud-vestul teritoriului și local în rest se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezelor.

Subiecte în articol: vremea meteo ANM
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile