Ne-ar plăcea să spunem că avem o rețetă magică, prin care scapi de stresul organizării evenimentului, însă te-am minți. Totuși, sunt o mulțime de firme care oferă consultanță în wedding planning, cu oameni care au contacte și știu cum să așterne pe hârtie toate dorințele voastre, pentru a le transforma în realitate.
Dacă dispui de un buget generos, wedding planner-ul este cea mai bună soluție pentru organizarea întregii nunți, al cărui onorariu variază de la câteva sute de euro la câteva mii, în funcție de pretenții. La polul opus, dacă bugetul este limitat și nu vrei să îl depășești, poți organiza, în regie proprie, o nuntă senzațională, chiar și fără să cheltuiești o avere.
În ajutorul tău venim cu o serie de tips & tricks, menite să te ajute în organizarea evenimentului mult-visat. Iată care sunt:
Stabilirea unui buget
Este principalul punct de pornire în organizarea întregii nunți. În funcție de acesta, te poți interesa de locațiile de nunți, ballroom-uri sau chiar un restaurant chic.
Bugetul este important și în rezervarea diferitelor servicii, precum formația de nuntă, foto-video, crearea de invitații, alegerea rochiei de mireasă și a costumului de ginere, precum și pentru organizarea diferitelor datini românești.
Pentru un management mai bun al costurilor creează un excel, pe care să treci avansurile achitate, detalii ce țin de locație (candy-bar, flori), tariful perceput de formația de nuntă, alături de cât mai ai de achitat și data limită.
Alegerea locației de nuntă
În alegerea unei locații, cum este și restaurant Riviere, pentru eveniment este foarte important să întocmești o listă preliminară cu invitații pe a căror prezentă te bazezi. Spre exemplu, dacă ai până în 100 de invitați este indicat să elimini sălile foarte mari, care pot crea impresia de gol și al căror avans va fi mult mai mare.
La polul opus, daca lista include circa 200 de invitați, este indicat să optezi pentru sălile de evenimente ample, care să permită instalarea unui ring de dans generos, dar și a multor mese, la care invitații să se simtă confortabil și să aibă spațiu personal suficient.
Tot în alegerea locației ar trebui să iei în calcul și preparatele culinare. Spre exemplu, dacă îți dorești o nuntă tradițională, iar printre invitați se regăsesc și persoane care locuiesc în zonele rurale, este important să adopți meniul rustic, ce conține binecunoscutele preparate: sărmăluțe în foi de viță sau de varză, aspic, salam de Sibiu sau salată de vinete. Dacă optezi pentru o nuntă rafinată, atunci un meniu internațional, cu bucate alese va fi extrem de apreciat: rață confiată, foie gras, șampanie scumpă.
În funcție de tematică se aleg și hainele mirilor
Dacă la bărbați este mai ușor să aleagă un costum, în ceea ce privește alegerea rochiei de mireasă lucrurile se complică. Pinterest, spre exemplu, este plin de idei și fotografii cu cele mai creative, elegante și rafinate rochii de mireasă, deci s-ar putea ca viitoarea soție să se simtă copleșită. De aceea, este important să se privească în oglindă cu mare atenție, să observe lucrurile pe care vrea să le scoată în evidență, precum și defectele pe care vrea să le ascundă.